Balıkesir Büyükşehir'den şehit aileleri ve gazilere iftar

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir Büyükşehirden şehit aileleri ve gazilere iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 16:00

Balıkesir Büyükşehir'den şehit aileleri ve gazilere iftar

Haberin Devamı

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verdi.
Balkonuk Center'de şehit yakınları ve gazilere yönelik düzenlenen iftar yemeğine; AK Partili Balıkesir Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur, Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de katıldı. Başkan Uğur'un eşi Nurgül Uğur ile birlikte ev sahipliği yaptığı iftar yemeğinde, Vali Yazıcı ve diğer protokol üyeleri masalara dağılıp, şehit yakınları ve gazilerle birlikte oturdu.
Konuşma yapan Başkan Uğur, "Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan canını veren, sağlığını kaybeden vatan evlatlarımıza çok şey borçluyuz. Onlar bizler için hayatlarından olurken, geride bıraktıkları yakınlarını da kendimize emanet olarak kabul ediyor, onları kendi ailemizden görüyoruz. Şunu bilmenizi isterim ki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman siz değerli gazilerimiz ve şehit yakınlarımızın yanındayız, sizlerin emrindeyiz. Üzerinde yaşadığımız, havasını soluduğumuz, özgürce yaşadığımız ülkemize, milletimize ve hemşerilerimize karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu nedenle sizlerin emanetine layık olmak için geçmişimizi unutmadan, geleceğimizin daha güzel olması için gece gündüz demeden 'Büyük Türkiye' hedefi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Şehitlik ve gaziliğin bir insana nasip olacak en yüksek onur ve en büyük şeref olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bin yıldır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu vatan şehit ve gazilerimizin emanetidir. Bu ülkenin tapusu kan ile imzalandı. Müsterih olunuz devletimiz, her türlü terör oluşumu ile kararlılıkla mücadeleye devam edecektir. Terör güçlerinin defterini dürecektir. Bunun en büyük teminatı kahraman milletimizdir. Kahraman ordumuzdur. Sizlersiniz, bizleriz. Devletimiz daima yanınızdadır. Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Valisi her zaman yanınızdadır. Bu millet sizin her zaman yanınızdadır" diye konuştu.
Türkiye Gazi Vakfı Bandırma Şubesi Başkanı Hasibe Beyhan ve yönetim kurulu üyeleri iftar sonrası Başkan Uğur'a teşekkür plaketi sundu.
Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!