Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu'ndan muhteşem konser

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosundan muhteşem konser
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 10:26

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu'ndan muhteşem konser

Haberin Devamı

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Yaygın Eğitim ve Konservatuar Müdürlüğü Çocuk Korosu, Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi’nde konser verdi.

Büyük ilgi gören konserde 350 kişilik salon tıklım tıklım doldu. Yoğun ilgi nedeniyle oturacak yer bulamayanlar, etkinliği ayakta izlemek zorunda kaldı. Türk Müziği’nin değerinin korunması, yeni nesillere sevdirilmesi amacı ile hayata geçirilen proje kapsamında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuarı ile Albay Cafer Tayyar-Nuran Oğuz Ortaokulu’nun birlikte gerçekleştirdiği, 'Türk Film Müzikleri' konserinde koro ve solo olarak seslendirilen eserler, izleyenlerden tam not aldı.

Koro şefi Seval Duman, enstrüman şefi Zafer Dutçu yönetimindeki konserde çocuklar, Türk Sanat Musikisi’nin seçkin yapıtlarını icra etti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Özen, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş Çocuk Korosu Konseri’ne hayran kaldı.

Etkinlik sonlandığında, izleyiciler kendilerine müzik ziyafeti çeken çocukları ayakta alkışladı. Kaymakam Demir, özellikle eğitime ve sanata verdiği değerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Özen’e şilt takdim etti. Özen, Balıkesirli sanatseverleri, değişik etkinliklerle her zaman buluşturacaklarını, Türk Müziği’nin gelecek nesillere aktarılması ve sevdirilmesi adına büyükşehir belediyesinin her türlü katkıyı sağlayacağını açıkladı.

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!