Balıkesir AK Parti'de Demiraslan dönemi

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir AK Partide Demiraslan dönemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 09:44

Balıkesir AK Parti'de Demiraslan dönemi

Haberin Devamı

AK Parti Balıkesir örgütünde İl Başkanı Dinçer Orkan'ın genel merkezin isteğiyle 17 Kasım'da görevi bırakmasının ardından başkanlık görevine Hasan Demiraslan atandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Dinçer Orkan'ın genel merkezin isteğiyle görevi bırakmasının ardından 17 Kasım'dan bu yana boş alan il başkanlığına Hasan Demiraslan'ın atandığını duyurdu. Bu atama öncesi il başkanlığı için düşünülen Adil Çelik, İsmail Çoban, Kemal Büyükakın, Hasan Şafak ve Hasan Demiraslan Ankara'ya genel merkeze çağrıldı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, tek tek görüştüğü beş isimden Hasan Demiraslan'ı tercih etti. AK Parti'nin Balıkesir'deki yeni il başkanı Hasan Demiraslan, "Kutsal saydığım bu göreve beni layık gören Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Davamızın başarısı noktasında dün olduğu gibi bugün de gecemi gündüzüme katarak çalışacağım. Sorumluluğumun idraki içerisindeyim. AK Parti'ye gönül vermiş dava arkadaşlarımızla kucaklaşarak, el ele, omuz omuza vererek kutsal yürüyüşe devam edeceğiz" dedi. Hasan Demiraslan'ın il başkanlığına atandığının duyurulmasıyla birlikte, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partinin her kademesinden isimler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Demiraslan'ı kutladı. Demiraslan'ın yönetim kurulunun da bir iki gün içinde açıklanması bekleniyor.

GENÇLİK KOLLARINDAN İL BAŞKANLIĞI'NA

1977'de Balıkesir'de doğan Hasan Demiraslan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2003 yılından itibaren Balıkesir'de serbest avukat olarak çalışan Demiraslan, 2003-2007 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Avukat Hasan Demiraslan Türkiye Oğuz Boyları Konfederasyonu Genel Başkanlığı başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev aldı. Evli ve 2 çocuk babası Demiraslan, 1 Kasım 2015 seçimlerinde de 7'nci sıra milletvekili adayı olarak partisi için çalıştı.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!