Balbay ve Tümer'den Osmaniye'de referandum çalışması

Güncelleme Tarihi:

Balbay ve Tümerden Osmaniyede referandum çalışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 10:40

Balbay ve Tümer'den Osmaniye'de referandum çalışması

Haberin Devamı


 

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile Adana Milletvekili Zülfikar İnönü, Osmaniye'de referandum çalışması gerçekleştirdi.
CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü ve Osmaniye il örgütüyle birlikte çarşı merkezinde kurulu pazar esnafını ve vatandaşları ziyaret eden Balbay ve Tümer, 16 Nisan'da gerçekleşecek referandumda 'Hayır' tercihi çağrısı yaptı.
CHP heyeti, pazar gezisinin ardından Cevdetiye Beldesi'nde halka hitap eden Tümer, çocukların geleceği için çok önemli olan bir referandum süreci yaşandığını kaydederek, "Halkımızın ülkesinin geleceğini güvence altına almak adına 'Hayırlı' bir tercih yapacağına inanıyorum. Bu referandumda partimizin bir çıkarı olmayacak, kimseden partimiz adına oy istemiyoruz. Ülkemizin çıkarı, dirliği, birliği ve bütünlüğüne katkı sağlamak adına 'Hayır' tercihi bekliyoruz" dedi.
CUMHURİYET YOLCULUĞU DEVAM ETMELİ
Mustafa Balbay ise Türkiye'nin içinde bulunduğu zor süreçten en kötü etkilenen kesimin polisler ve askerler olduğuna işaret etti. Tüm zorlukları aşarak bugünlere taşınan Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni bir zorlukla karşı karşıya olduğunu belirten Balbay, "Tarihimiz ve Cumhuriyet kazanımları bir bütündür. Yapacağımız oylama Cumhuriyet'in geçmişten gelen uzun yolculuğunun devamını sağlamalıdır. Tüm her şeyi bir kişiye teslim edeceğimiz bir yol ayrımı olmamalıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin hür iradesinin ipotek altına alınmasına izin vermemeliyiz. Herkes bunun muhakemesini iyi yapmalıdır. Dünyanın bütün ülkelerinde seçilen başkanların kendisine vekalet edecek kişileri kendisi belirlemez, halk belirler. Örneğin Cevdetiye'deki bir muhtarımız mahalleden ayrılması gerektiğinde yerine azasından başkasını bırakamaz. Mesela damadını yerine getiremez. Halbuki yeni anayasa paketinde Cumhurbaşkanı'nın kendisine bir veya daha fazla yardımcı atayabileceği belirtiliyor. Halkımız kendi iradesini ortaya koymalı ve dünyanın hiçbir yerinde örneği bulunmayan bu başkanlık sistemine geçit vermemelidir" diye konuştu.


OSMANİYE,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!