Balbay, Eğitim Bir Sen'i sordu

Güncelleme Tarihi:

Balbay, Eğitim Bir Seni sordu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 12:57

Balbay, Eğitim Bir Sen'i sordu

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Mustafa Ali Balbay Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum'un 26 Mart 2016 tarihinde Burdur İl Divan Kongresinde yaptığı konuşmayı TBMM'ne taşıdı.

Balbay, Eğitim-Bir-Sen sendikasının Milli Eğitim Bakanlığı üst katlarında kabul gördüğünü, pek çok atamada bu sendikanın üyeliğinin belirleyici olduğunu vurgulayarak, “başta Karaman olayı olmak üzere eğitimin pek çok sorunu görmezden gelinip, eğitim sisteminin köklerine saldıran ve kendisine sendika diyen çağ dışı bir anlayışla karşı karşıyayız. Üsluba bakınca sanki sözde sendikanın kendisini Milli Eğitim Bakanlığı sicil amiri gördüğü ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Milletvekili Balbay, Bakan Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde,

Atatürk dönemi eğitim çalışmalarına genel olarak baktığımızda; eğitimin milli olması, eğitim öğretim birliğinin temel alınması, milli eğitim sisteminin bilime dayandırılması, laikliğin esas alınması, eğitimin yaygınlaştırılması, kadınların eğitimine eşit biçimde önem verilmesi, uygulamaya da önem verilmesi, öğretmenlik mesleğinin cazip hale getirilmesi gibi ilkeler ön plana çıkar. Bakanlık ve siyaset üzerinde ciddi bir baskı unsuru olarak da bunu takip edip üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor ve inşallah içimize yolculuk konusunda da ulaşabileceğimiz bütün alanlara ulaşıp bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Balbay önergesinde, "Atatürk dönemi eğitim için ortaya konan ilkeler ile bahse konu toplantıda dile getirilen rahatsızlıklar açısından bakanlık olarak bir değerlendirmeniz olacak mı? Bakanlığınızın uygulamış olduğu müfredat neleri içermektedir ki sendika yetkilisi rahatsız olmuştur? İlgili sendikanın Bakanlığınıza müfredat ile ilgili bir şikayet, telkin ya da tavsiyesi olmuş mudur? Nedir? Bahse konu sendika yetkilisinin konuşmasında “… Bakanlık ve siyaset üzerinde ciddi bir baskı unsuru olarak da bunu takip edip üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor" sözlerinden ne anlamalıyız? 19. Milli Eğitim Şurasında tavsiyelerini dikkate aldığınız bu sendika bakanlığınız üzerinde bir vesayet mi kurmuştur? AKP iktidarları döneminde 5 ayrı kişinin Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olması ve çokça uygulama değişikliği yaşanması eğitim öğretim kalitemizi nasıl etkilemiştir?" sorularını yöneltti.

İZMİR (DHA)

foto



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!