'Bala'da Kadın Olmak' konulu sempozyum'a yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Balada Kadın Olmak konulu sempozyuma yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 14:02

'Bala'da Kadın Olmak' konulu sempozyum'a yoğun ilgi

Haberin Devamı

Birol KARAKILIÇ/ANKARA, (DHA)- BALA Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan tarafından TZOB Akman Otel balo salonunda 'Bala'da Kadın Olmak'  konulu sempozyuma yoğun bir katılım oldu. Sponsorluğu Bala Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan sempozyumun Moderatörü Kamuran Bektaş'ın ''Bala'da kadın Olmak' konusundaki tespitleri ve ara boşluklara şiir ve kadın'la ilgili sözleri, sempozyuma ayrı bir güzellik ve akıcılık kattı. 
Sempozyumda en çok alkış alan ve beğenilen bölümlerde biri de Nazım Hikmet'in Kadın konulu şiiri oldu. Sempozyumua AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, Bala Belediye Başkanı Arif Kaplan, İçe Emniyet Müdür Vekili İhsan Tufan Fırtına, İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Karaca ve MHP İlçe Başkanı Taner Işık ilçede görev yapan bazı kadın  öğretmenlerle Balalı kadınlar katıldılar. 
Sempozyuma akademik panelistler olarak ise Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Ekonomik Statü Güçler Daire Başkanı Güler Özdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sadide Akbulut, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Samiye Korkmaz, KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Müdürü Bahar Özer Erdoğan, Kadın ve Girişimci konulu bölümün konuşmacıları ise Avukat Burçak Güneş, Ebru Özgür ENA Prodüksiyon sahibi, Kadriye Sezer Nal-Etik Koop Kurucusu. Oturumun Üçüncü ve son bölümünde ise Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı oturum başkanı: Prof. Dr. Esra Burcu Sağlam, Doç. Dr. Ayça Bakacak sosyoloji bölümü Öğretim Üyesi, Ayşegül Kurtoğlu ve Tuğba Erdem Doktora Öğrencileri konuşmacı olarak katıldılar. Sempozyomun son bölümünde ise Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden Prof. Dr. Aylin Görgün Baran ve Doç Dr. Aslıhan Öğün Boyacıoğlu sempozyumun panelistleri olarak katılımcıları kadın olmanın zorluklarının yanısıra  ve kadın hakları hakları hakkında önemli açıklmalarda bulundular.
Sempozyumun açılış konuşması Bala Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan tarafından yapıldı. Kaymakam Şivgan yaptığı konuşmasında, Bala'da kadın olmanın zorluğu ve Anadolu kadının önemi sempozyuma damgasını vurdu. "Kadın Andolu’dur. Kadın neden Baba’dolu değildir. Anadolu adını aldığı 'Anne'den güçleniyor." İngiliz yazar Bernard Lewis’in "Kadın hayattır, kadın toplumdur, kadın geleceğimizdir" dizeleri yeniden hayat buldu.
Kadının Anadolu'da çektiği zorluklar, kadının ekonomik statüsü, kadın'ın İslam'daki rolü, kadının girişimci ruhu, kadının modern ve geleneksel özellikleri, kadının evdeki rolleri, kadının gündelik hayattaki rolü, toplumda kadın üzerindeki cinsiyet eşitsizliği, kadına karşı uygulanan şiddetin sosyo-kültürel yönü ve toplumsal yaşamda kadının güçlendirilmesi, ele alınan ana başlıklar oldu
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!