Baklavacıların sorunları tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Baklavacıların sorunları tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 09:56

Baklavacıların sorunları tartışıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ticaret Odası üyesi firmaların faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanılan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlenen sektörel toplantılar sürüyor. Unlu Mamuller-Baklava-Un -Bulgur-bakliyat İmalatı Meslek Komitesi tarafından baklava ve tatlı sektöründe faaliyet gösteren üye firmalarla toplantı yapıldı.

Baklava ve tatlı sektöründe yaşanan sorunların masaya yatırıldığı genişletilmiş toplantıda sektör temsilcileri, artan  hammadde özellikle de Antepfıstığı fiyatlarının sektörü etkisini ele alarak bu konuda yaşadıkları  sıkıntıları dile getirdi. Toplantının açılışında konuşan Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Aksu, Antepfıstığın bu yılki rekolte azlığının fırsata çevrilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Antepfıstığı bizim kültürümüz, markamız. Dünyaca ünlü mutfağımızın sırlarından biri. Ancak ürünlerinde Antepfıstığını hammadde olarak kullanan birçok sektör son dönemde artan fiyatlardan olumsuz etkileniyor. Bu ürünümüzle ilgili birçok sektörde yaşanan sıkıntı fiyat değişiminin rekor düzeye taşınmasıdır. Bu durum bizim gibi üreticilerin yanında tüketicileri sıkıntıya sokarken aynı zamanda kent kimliğimizin imajını da etkilemektedir" dedi.

'Hedef antepfıstığının katma değeri yüksek bir ürün haline getirmek olmalı' diyen Aksu, Antepfıstığının baklava ve tatlı sektörünün çok önemli bir girdisi olduğunu ve antepfıstığının her anlamda ilimizin çok önemli bir şansı aynı zamanda kültürel mirası olduğunu vurgulayarak, "Girişimcilik kültürümüzü antepfıstığının geleneksel üretim tekniklerinden modern tarım teknikleri ve katma değer yaratan ürün temelli üretime taşımak için kullanmalıyız. Yapılması gereken suni fiyat artışlarının önüne geçilmesi yanında çiftçi, üretici, sanayici, akademisyen birlikteliğini sağlayabilmek ve işin içine inovasyonu katabilmek olmalıdır" diye konuştu.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri, fiyatları tırmandıran temel sebebin kayıtsız olarak yapılan ürün stokçuluğu ve rekoltenin düşüklüğünden kaynakladığını bu konuda bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunmasının yanında prim desteği kapsamına alınmasını talep etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!