Bakkallardan market isyanı

Güncelleme Tarihi:

Bakkallardan market isyanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 10:26

Büyük zincir firmaların her köşe başına market açtıklarını savunan Polatlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Davut Yaşar, “Zincir marketler nedeniyle mahalle bakkalları tek tek kapanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Polatlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Davut Yaşar, büyük firmaların bulduğu her köşe başına market açtığını savunarak, “Şimdilerde mahallelerde her köşe başında, her apartmanın altında zincir marketlerin şubeleri açıldı. Bu zincir marketler nedeniyle mahalle bakkalları tek tek kapanıyor” dedi. Yaşar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Zincir marketler mantar gibi açılmaya devam ediyor. Bakkalı koruyacak hiçbir önlem alınmadı. Ticaretin de bir kuralı olmalı. Küçük esnafı koruyacak ve destekleyecek, yeni yasa ve kriterler ortaya konmalı. 2000’li yıllarda oda üye sayımız 2 bin 600’lerde iken günümüzde 500 civarında olması bizlere esnafımızın gün geçtikçe kan kaybettiğini gösteriyor. 

ŞEHİR DIŞINA TAŞINSIN

Ulusal ve zincir marketlerin hemen her cadde ve sokakta kısa mesafelerde bulunması esnafımızı zor duruma düşürmekte, haksız rekabete neden olmaktadır. Bu marketlerde aranılan her şeyi mümkün kılmaya çalışıyorlar. Bu marketlerin şehir dışına taşınması ve haftada bir gün de zorunlu kapatılması en azından bakkalımıza nefes aldıracaktır. Aynı zamanda, bölgede açılacak market ve sayıları bölgenin nüfus yoğunluğuna ve ihtiyaca göre belirlenmeli. Marketler denetimli ve kontrollü bir şekilde açılmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!