Bakanlığa devredilen göz hastanesi, randevu sistemine dahil edildi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlığa devredilen göz hastanesi, randevu sistemine dahil edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 14:02

Bakanlığa devredilen göz hastanesi, randevu sistemine dahil edildi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - DARBE girişimi sonrasında, FETÖ/PDY ile bağlantısı belirlenen ve Sağlık Bakanlığı'na devredilen Özel Kayseri Göz Hastanesi, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne (MHRS) alındı. Vatandaşlar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet veren birim için, sistem aracılığıyla randevu alabilecekler.

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu belirlenen Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen ikisi Kayseri'de olmak üzere 35 özel sağlık kurum ve kuruluşları kapatılarak mülkiyeti Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Bu hastanelerden Özel Kayseri Göz Hastanesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek hizmet binası olarak hafta başından itibaren hizmet vermeye başladı. Devredilen diğer bir hastane olan Hacettepe Fizik Tedavi Merkezi'nin ise taşınır ve taşınmaz malları kayıt altına alınarak tespitleri yapıldı. Hastanede hizmete devam edilip edilmeyeceğine yapılacak değerlendirmelerin ardından Sağlık Bakanlığı karar verecek. 

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, “Öncelikle Sayın Başbakanımızın da belirttiği gibi ülkemiz, milletimiz 15 Temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş savaşı ruhuyla bu hain odaklara gerekli cevabı verdi. 15 Temmuz’u 16 Temmuz'a bağlayan gece şehit olanlara Allah (cc)’dan rahmet; yaralanan gazilerimize de hayırlı acil şifalar dilerim. Hepsine minnettarız. Sayın Bakanımız Recep Akdağ’ın talimatı doğrultusunda ilimizde bulunan 2 sağlık kuruluşunun devralma işlemini 48 saat içerisinde tamamladık ve bunlardan birini halkımızın hizmetine açtık. Şu anda hastanemizde göz poliklinik hizmetleri verilmektedir. Hastalarımız, SGK kapsamında herhangi bir ücret ödemeden nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilirler. Ayrıca, hastalarımız gönül rahatlığıyla 182’yi arayarak veya kendileri internetten Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne (MHRS) ulaşarak, Melikgazi Ek Binası olarak seçerek randevularını alabilir ve muayenelerini olabilirler. Milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!