Bakanlar Kurulu'ndan bayram müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar Kurulundan bayram müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 20:37

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ramazan Bayramı süresince otoyolların ücretsiz, belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin de ücretsiz veya indirimli olarak uygulanmasının, Bakanlar Kurulunca kabul edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı sürerken, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplantıda, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreciyle ilgili bilgi sunduğunu belirten Arınç, "Bildiğiniz gibi temmuz itibarıyla Litvanya'nın başkanlığındaki dönem çalışmalarına başlandı. Litvanya ziyaretleri yapıldı. Bu dönem içerisindeki Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusunda bazı fasılların müzakeresi ve açılması konsunda ilerleme kaydedilebileceği ifade edildi. Geçtiğimiz ay da bununla ilgili bir toplantıda bazı kararlar alınmıştı. Süreçle ilgili Litavanya'nın döneminin Türkiye açısından başarılı olabileceği arkadaşlarımız tarafından ifade edildi" diye konuştu.

Gündem konusu olarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yatırım ortamının iyileştirilmesi ve koordinasyon kurulunun çalışmalarıyla ilgili bilgi sunduğunu bildiren Arınç, bunun önemli bir konu olduğunu belirtti. Arınç, gerek yerli gerek uluslararası yatırımcıların sorunları, beklenti ve gelecek hedefleriyle ilgili yatırım ortamının kalitesinin daha da arttırılması ve buna ilişkin, 2013-2014 Yatırım Ortamı İyileştirme Koordrinasyon Kurulu çalışmaları eylem planının sunumunun yapıldığını anlattı.

Arınç, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi bu konuda hükümetlerimiz döneminde büyük başarı sağlandı. 2002 yılına gelinceye kadar geçen 80 yıllık sürede toplam 15 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım miktarı hükümetlerimizin iş başında olduğu 10 yıllık süreç içinde 80 yılın tam 9 katından fazlası olan 127 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırıma kavuşmuş oldu. Dolayısıyla son 10 yıl içerisinde aldığımız bu 127 milyar dolarlık doğrudan yatırımın daha da arttırılması, realize edilmesi, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatımız açısından çok önemli olan bu yatırımların daha da arttırılması noktasında, teşvik sistemi ve yatırımcılar için daha rahat bir ortamın meydana getirilmesi konusunda, hem Sayın Çağlayan hem de Kurul üyesi olan bakanlarımız görüşlerini ifade etmiş oldular."

Danıştay'ın öğretmen kararı

Bugün bazı gazetelerde yer alan ve Milli Eğitim Bakanlığını doğrudan ilgilendiren bir konu bulunduğunu ifade eden Arınç, şunları söyledi:

"Geçmişte bir bayan öğretmenle ilgili bir konu, idare mahkemeleri tarafından reddedilmiş, daha sonra Danıştay, bu kararları iptal ederek meslekten çıkarılamaycağı konusunda bir karar vermişti. Bu kararı şüphesiz takdirle karşılamak gerekir ancak gazetenin haberinde bakanlığın bu konuyu temyiz ettiği ve temyiz dilekçesinin de Danıyştay'a verildiği ifade ediliyordu. Konu doğrudur. Ne yazik ki doğrudur. Sayın bakanımızdan habersiz hukuk müşavirliği sürecin devamı bakımından Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'na bir temyiz dilekçesi vermiştir. Daha sonra sayın bakanımız tarafından konu farkedildiğinde hem adı geçen hukuk müşaviri görevden el çektirilmiş hem de Danıştay Başkanlığı 12. Dairesine dilekçe verilmek suretiyle bu temyiz talebinden vazgeçildiği bildirilmiş bulunmaktadır. Yani şöylece özetleyebilirim: Danıştay kararını müteakip Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından 10 Nisan 2013 tarihli ve şu sayılı yazıyla karar düzeltme talebiyle Danıştaya başvurulmuştu. Ancak yakın zamanda yaşanan gelişmeler, TBMM gündemine gelen yeni yasal düzenlemeler, Bakanlığımızın ihtiyaçları, kurumumuzda yeniden bir değerlendirme yapılma zorunluluğunu gündeme getirmiş. Yapılan bu değerlendirmeler neticesinde 19 Temmuz 2013 tarihli yazımızla karar düzeltme talebimiz geri çekilmiştir ve Bakanlık Hukuk Müşavirliğini yürütmekte olan kişi görevden el çektirilmiştir."

Türkiye'yi yakından ilgilendiren iç ve dış olaylarda ilgili bakanlar tarafından da bilgiler sunulduğunu kaydeden Arınç, özellikle Suriye ve Mısır'da yaşanan gelişmelerle ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından bilgilendirmek suretiyle görüşüldüğünü belirtti.

Bayramda oto yollar ücretsiz

Arınç, ayrıca "belki Ramazan Bayramı'ndan önce tekrar bir Bakanlar Kurulu yapılamayabileceğini, şimdiden güzel bir haber vermek istediğini" belirterek, "Bayramın ilk günü 8 Ağustos Çarşamba saat 00.00'dan 11 Ağustos Pazar günü saat 24.00'e kadar otoyollarının ücretsiz olması, bayram süresince de belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz veya indirimli olması Bakanlar Kurulu kararımızla Kabul edilmiş bulunmaktadır" bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!