Bakanlar Fakıbaba ve Özlü, esnaf ziyaretinde (5)

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar Fakıbaba ve Özlü, esnaf ziyaretinde (5)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 22:49

Bakanlar Fakıbaba ve Özlü, esnaf ziyaretinde (5)

Haberin Devamı

BAKAN FAKIBABA: DÜNYANIN EN BÜYÜK SORUNU İSRAFTIR
Şanlıurfa'da temaslarını sürdüren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Dünyanın en büyük sorununun başında israf olduğunu kadeden Fakıbaba, "İsrafın sonu iflastır. Dünyanın 7 milyar nüfusu var. 2050 yılında ortalama 10 milyar olacağı tahmin ediliyor. Şu anda tükettiğimiz gıda, 4 milyar 300 bin ton ve bunun bir milyar 300 tonunu çöpe döküyoruz. Yani her üç ekmeğin bir tanesini çöpe atıyoruz. Eskiden analarımız, o kuru ekmekleri alırlardı ve aralarına birşey koyup yerlerdi. Mercimekli pilav yaparlardı, bir bakardık pilavdan mercimek çıktı. Ceketin yakası yırtılırdı, onun tersini dikerlerdi. Hayat çok güzeldi. Onun için israfı önleyeceğiz" dedi.
Bölgede çiftçilerin en büyük sorununun enerji olduğuna dikkat çeken Bakan Fakıbaba, DEDAŞ yetkilileriyle çözüm noktasında görüşmelerde bulundu. Türkiye’nin en fazla güneş alan illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da, Atatürk Barajı'ndan, Mardin'e uzanan ana sulama kanalının üzerine güneş panelleri kurulmasıyla bölgede ciddi bir enerji elde edilebileceğini ifade eden Ahmet Eşref Fakıbaba, şöyle konuştu:
"Atatürk Barajı'ndan Mardin'in sonuna kadar Allah bize bir ana su kanalı vermiş. Ben araştırıyorum, diyorlar ki bunun üzerine güneş panelleri koysak hem suyun buharlaşmasını engellersin, hem de müthiş enerji elde edersin. Bunları mutlaka Urfa adına, Türkiye adına konuşacağımdan emin olun. Urfa'da yapmak istediğin ilk işin ne olur diye bana sorarsanız bir tek şey isterim; uyuşturucu, işsizlik, eğitim, sağlık, bir tek cümle ile şunu söylerim, ben senden bir şey istemiyorum, şu toprağımı suyla buluştur. Başka bir şey istemiyorum. Bu kadar zengin toprakların ancak yüzde 30'unu sulayabiliyoru."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!