Bakan Zeybekci: Devlet, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tuttuğu gibi mahkemeye götürdü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Zeybekci: Devlet, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tuttuğu gibi mahkemeye götürdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 21:13

Bakan Zeybekci: Devlet, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tuttuğu gibi mahkemeye götürdü

Haberin Devamı

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA) EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, HDP'li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili olarak, "CHP'nin, MHP'nin Genel Başkanı, AK Parti dahil olmak üzere gidip hesap veriyor, mahkemede ifade veriyor. Çıkıyor gerine gerine yağma yok diyor. O kadar da kolay olmaz o işler diyor. Gitmeyeceğiz, hadi gelin götürün bakalım diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tuttuğu gibi mahkemeye götürdü. Bu ülkenin bağımsız mahkemeleri, hakimleri de gereğini yaptı" dedi.
Denizli'nin Buldan ve Sarayköy ilçelerinde vatandaşlara seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Belediyesi'nin Dokuzkavaklar Mahallesi'nde 18 milyon lira bedelle 2 bin 747 metrekare alana 7 katlı olarak yapılacak olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi'nin temel atma törenine katıldı. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Ak Parti Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile partililer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ak Parti döneminde sağlık alanında yapılan hizmetlerde Türkiye'nin ortalama insan ömrünün uzamasında dünya birincisi olduğunu belirtti.
'TÜRKİYE ORTALAMA ÖMRÜN ARTMASINDA BİR NUMARA'
Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 14 yılda sağlık destanı yazdığını belirten Zeybekci, "Artık eskiden günlerce hastanede muayene, ilaç kuyruğuna girip şifa aranıyordu. Ama Ak Parti, halkın sağlık hizmetine en kısa yoldan ulaşması için sağlıkta önemli devrimler yaptı. Bu kompleks de devrimin devamı niteliğinde. Tesisin tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim. Eğer bu devlet milyarları, eski parayla katrilyonları düşünmeden gözden çıkarıyorsa o zaman devlet olur, ancak o zaman bu bayrak dalgalanır. Bütün bunları yapa yapa Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye bir sağlık destanı yazdı. Türkiye ortalama ömrün artmasında dünyada bir numara oldu. Türkiye'nin yaş ortalamasının artış hızında dünyada Türkiye bir numara oldu. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık devrimi gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan'ın sevdasını millete hizmet olarak yansıtan sağlık camiamızdan Allah razı olsun diyorum" dedi.
'ONLARIN İŞİ GÜCÜ İHANET ETMEK'
HDP'li belediye başkanlarını eleştiren Nihat Zeybekci, "Belediyelerin sorumluluk alanı değil diye belediye başkanlarına bir şey yaptırmazlardı. Neler çekmedik neler. Aman Sayıştay'dan, Danıştay'dan gelirler. Çözdük tabi ki, risk aldık, sorumluluk aldık. Belediyenin görevi ne içindir. Başka yerlerde başka zihniyette olanlar buna başka şey diyor olabilirler. Belediye sahadaki teröriste, bu ülkeye, bu millete ihanete yardım etmek varken, millete hizmet etmek gibi böyle saçma sapan işlerle uğraşır mı onlar. Onların işi gücü ihanet etmek. Milletin imkanlarını dediklerinde devlet versin. Devlet sanki çıkıyor dünyanın başka yerlerinden haraç topluyor, vergi topluyor sanki. Bu milletten alıyor, benim vatandaşımdan alıyor" diye konuştu.
'BU ÜLKENİN BAĞIMSIZ MAHKEMELERİ GEREĞİNİ YAPTI'
15 Temmuz darbe girişiminin bir işgal girişimi olduğunu, Türk milletinin 15 Temmuz'daki duruşuyla bu işgal girişimini engellediğini söyleyen Zeybekci, darbeye kalkışanlardan Türk hukukunun hesabını soracağını vurguladı. Tutuklanan HDP milletvekillerini sert bir dille suçlayan Zeybekci, "Darbe başarılı olsaydı, demokrasi kurtulacak mıydı, demokrasi mi kazanacaktı? Şimdi bu milletin mahkemelerine gitmeyiz, tanımayız diyenler CHP'nin, MHP'nin Genel Başkanı, Ak Parti dahil olmak üzere gidip hesap veriyor, mahkemede ifade veriyor. Çıkıyor gerine gerine yağma yok diyor. O kadar da kolay olmaz o işler diyor. Gitmeyeceğiz, hadi gelin götürün bakalım diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tuttuğu gibi mahkemeye götürdü. Bu ülkenin bağımsız mahkemeleri, hakimleri de gereğini yaptı" dedi.
Zeybekci'nin konuşmasının ardından arsasını Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği, yapımını Pamukkale Belediyesi'nin gerçekleştirerek Sağlık Bakanlığı'na devredeceği, 350 bin kişiye hizmet verecek Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi'nin temeli atıldı. Butona Zeybekci ile birlikte protokol üyeleri birlikte bastı.
PAZARYERİ VE ANAOKULU AÇTI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha sonra Merkezefendi Belediyesi'nin 2 milyon lira maliyetle yaptırdığı Yeni Mahalle Kapalı Pazaryeri ile 6 derslikli Yeni Mahalle Ana Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Zeybekci açılışın ardından pazaryeri ve okulu gezip, çocuklara hediye verdi, sohbet etti.
Geceyi Denizli'de geçirecek olan Nihat Zeybekci, yarın, Çameli, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerini ziyaret edip, vatandaşlarla bir araya gelecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!