Bakan Tüfenkci: İpsala Sınır Kapısı modernize edilecek,(2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tüfenkci: İpsala Sınır Kapısı modernize edilecek,(2)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 23:21

Bakan Tüfenkci: İpsala Sınır Kapısı modernize edilecek,(2)

Haberin Devamı

KAPIKULE'DE TAŞIT PLAKA OKUMU SİSTEMİ GELİYOR
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İpsala'nın ardından Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na geçerek incelemelerde bulundu. Kapıkule'den yurda giriş çıkış yapan gurbetçilerle görüşüp sorunlarını dinleyen Tüfenkci, sınır kapısındaki araç yoğunluğunu ortadan kaldırmak için Kapıkule’de plaka taşıt okuma sistemi ile geçişleri hızlandıracaklarını söyledi. Tüfenkci, "Kapılarda artık kayıt altına alınmayı kaldırıyoruz. Taşıt plaka okuma sistemini getiriyoruz, bunun testini İpsala’da yaptık başarı ile çalıştığını gördük. Bu sistemi Kapıkule ve diğer kapılarda da taşıt plaka okuma sistemini hayata geçiriyoruz. İhaleleri ve alt yapı çalışmaları bitti. Şimdi bu sistem kurulum aşamasında. Bu sistemle bu girişlerin çok daha hızlandığını göreceğiz" dedi.
Bulgaristan’a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için Bulgaristan tarafıyla temasa geçeceklerini anlatan Bakan Tüfenkçi, "Bulgaristan tarafıyla görüşüp TIR’ların geçişlerini hızlandıracağız. Ama en önemli görevi ihraç mallarımızı taşıyan TIR şoförlerine ve lojistik firmalarının taşıdıkları yükün daha hızlı bir şekilde nakletmeleri, rekabet avantajı sağlayacak. Bununla birlikte biz ne kadar hızlı olursak olalım karşı kapının da bu hıza uyması gerekir. Bulgaristan tarafında hem fiziksel anlamda hem de personel anlamında bir sıkıntılar olduğunu gördük. Şimdi onlarla temasa geçip bunu asgariyeye nasıl indiririz diye Dışişleri Bakanlığı ile planlamasını yağacağız. Temel amacımız bu sahamız yeteri kadar büyüklükte, buradaki arkadaşlarımızı ve lojistik firmaları, ihracat yapan arkadaşlarımızın işlerini kolaylaştırarak rekabet avantajı sağlamak istiyoruz. Bunun planlarını yapıyoruz ve yerinde görmek istedik" dedi.
"AVRUPA'DA İSTİHTAMI BİZİM KADAR ARTIRAN ÜLKE YOK"
Kapıkule Sınır Kapısı’nda TIR sürücülerinin sorunlarını dinleyen Tüfenkci, daha sonra kent merkezindeki Meriç Nehir kıyısındaki Lalezar restorantta işadamları ile bir araya geldi. Avrupa ülkeleri arasında istihdamı en fazla artıran ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Tüfenkci, "Aynı dönemde Avrupa Birliği'nde istihdamı bizim kadar artırabilen bir ülke yok. Hatta bırakın artırmayı İspanya, Hollanda, Portekiz, Finlandiya, İrlanda gibi ülkeler o zamandan bu zamana kadar istihdam kaybı yaşadı. Hükümetimizin reel sektöre yönelik yapmış olduğu destekler bankacılık sektörünü de harekete geçirdi. Özellikle 2016'nın son iki ayından itibaren 6-7 aydır ihracatımız sürekli büyüme performansı içerisinde. İhracatın büyümeye oranı git gide artmaktadır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!