Bakan Soylu, kaymakamın cenazesinde söz verdi: Terörü öyle bitireceğiz ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Soylu, kaymakamın cenazesinde söz verdi: Terörü öyle bitireceğiz ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak (2)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 17:24

Bakan Soylu, kaymakamın cenazesinde söz verdi: Terörü öyle bitireceğiz ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak (2)

Haberin Devamı

CENAZEYE YAKLAŞIK 15 BİN KİŞİ KATILDI
Sakarya Valiliği'nin önünde düzenlenen törenin ardından şehit kaymakamın cenazesi Arifiye İlçesi'ndeki Kalaycı Merkez Camii'ne getirildi. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Şehidin babası Asım Safitürk oğlunun cenaze namazını kıldırdı. Asım Safitürk oğlunun cenazesi başında yaptığı konuşmada, "Ölüm haktır ama kendi evladını kaybeden bir ölüm yüreklerin parçalanması. Bu çocuğum, 7'nci son çocuğumdur. Bugüne kadar hiçbir zorluk çıkarmadı karşıma. Böyle bir evladı kaybetmek elbette kolay değil. Buraya adım atan herkesi Allah hac sahibi eylesin. Benim canpare yavrum görevi başında hiç haberi yokken şehit olmuştur. Haklarınızı helal edin. Allah razı olsun" dedi. Asım Safitürk'ün konuşması sırasında Başbakan Binali Yıldırım'ın ağladığı görüldü.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ
Duaların okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, Derik'te kaymakamlık görevi ile birlikte kendisine kayyumluk görevi olarak belediye başkanlık görevinin verilmesi nedeniyle Kaymakam Safitürk ile kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştüklerini belirtti. Terörün kökünü kazıyacaklarını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bir defa şunu çok açık söylemek istiyorum, bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklar hep şuheda fışkıracak. Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada yaptıkları suikastlar ile bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammet Fatih'lerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah'ın izni ile bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak, bunun hesabını veremeyiz. Biz bu kadro olarak, ordumuzla, polisimizle, köy korucularımızla dağ taş demeden bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeter ki bir olalım, iri olalım, kardeşliğimize gölge düşürmeyelim ve birbirimizi ne olur Allah için sevelim. Bunu yaptığımız zaman göreceksiniz er geç bu zafere ulaşacağız. Bu memlekette Muhammet Fatih'ler bitmez" dedi.
"İDAMLA İLGİLİ KARARI BATI VEREMEZ"
Şehidin ailesine sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sabır bizim için bir rehavet anlamına gelmemeli, bunların kökünü kazımaya devam edeceğiz. Hep birlikte bu mücadeleyi devam ettirip Allah'ın izni ile bunun sonunu getireceğiz. Sabreden zafere ulaşır. İdamla ilgili konu zaten hükümetin gündemindedir. Parlamento bu kararı verdikten sonra cumhurbaşkanı olarak onaylarım dedim. Bununla ilgili kararı batı veremez, biz veririz. Milletimin ne istediği asolandır. Şahsa karşı işlenen suçun tek af yetkisi onun varislerindedir. George ne demiş, Hans ne demiş bizi ilgilendirmiyor" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar şehidin cenazesini cenaze aracına taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım aile ile görüştükten sonra ayrıldı. Şehidin cenazesi daha sonra Kalaycı Merkez Mezarlığı'na götürüldü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!