Bakan Soylu: Demokrasinin altın kemeri bizdedir

Güncelleme Tarihi:

Bakan Soylu: Demokrasinin altın kemeri bizdedir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 16:15

Bakan Soylu: Demokrasinin altın kemeri bizdedir

Haberin Devamı

Zafer KUMRU/ ERZURUM, (DHA)- ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Erzurum'da yaptığı açıklamada, "Şimdi demokrasinin altın kemeri bizdedir" dedi.
Havayolu ile Erzurum'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, önce Vali Seyfettin Azizoğlu'nu ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti. Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşlik ettiği Bakan Süleyman Soylu, "Türkiye dünyaya demokrasinin altın kemerinin kendisinde olduğunu göstermiştir. Demokrasinin bir altın kemeri varsa bu bugün Türkiye’dedir. Milyonlarca Suriyeli kardeşimizi hiçbir şey düşünmeden kucaklayan ve bütün dünyanın hayran bakışları altında onları bu coğrafyada misafir eden aynı sancak altında yüzlerce yıl yaşadığımız insanlara sırtını dönmeyen bu millet insanlığın altın kemerini bütün dünyaya bakarak bir şekilde onurla taşıyor. Şimdi demokrasinin altın kemeri bizdedir. Bunu hem vakarla taşımak, demokrasiyi çok daha ileriye götürmek hem de etrafımızdaki coğrafyanın demokrasiyle buluşmasını sağlamak en önemli vazifelerimizden biridir" diye konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra kamu çalışanlarının incelemeye alındığına işaret etti. Soruşturmalar çerçevesinde yaklaşık 84 bin kamu personelinin açığa alındığını, kanun hükmünde kararname doğrultusunda 8 bin civarında kişinin memuriyetten çıkarıldığını hatırlatan Soylu, şöyle devam etti:
"Arkadaşlarımız hem titiz bir çalışma yapıyor hem de dinleyebildikleri kadar insan dinliyor. Kendisini ifade etmek isteyen insanları da dinliyorlar. Yakınlığı, irtibatı olmayanlar, görevlerine iade edilecekler. Şu anda kendi bakanlığımızda iade ettiklerimiz var. Her açığa alınan ve kendi üzerinde böyle bir değerlendirme yapılan kişilerin kamu ile ilişkisi kesilecek değildir. Biz, bu ülkeye, bu devlete ihanet edenlerin peşindeyiz, peşinde olmaya da devam edeceğiz. Adaletten ayrılmayacağız. Ama milletimize olan sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu ülkenin özgürlüğüne kastetmeye çalışanlarla işbirliği yapanları, kamuda bunların bayraklarını sallayanları bizden bırakmasını kimse beklemesin."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!