Bakan Pepe, "Acaristanbul olayını takip edeceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Bakan Pepe, Acaristanbul olayını takip edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 03:46

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Acaristanbul projesiyle ilgili olarak, ”İşlenen bir cinayet, bir hak ve hukuk ihlali var ortada. Bunu da aslanlar gibi çıktık ve ortaya koyduk. Sadece ortaya koymakla kalmadık, arkasını takip ediyoruz. Arkasını takip edeceğiz ve neticesini alacağız” dedi.

Bakan Pepe, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği bünyesinde yer alan Türk-Alman Çevre Yönetim Merkezinin açılış töreninden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ”Acaristanbul’da yapılaşmaya, sizin de imzanızın olduğu bir yönetmelikle izin verildiği şeklinde iddialar var. Bu iddialara ne diyorsunuz” şeklindeki sorusu üzerine Osman Pepe, ”Bunu söyleyen adam ya okur-yazar değildir. Ya da Bakırköy’den esaslı bir raporu vardır” dedi.

Bakan Pepe, Acaristanbul ile ilgili Bakanlığından verilen herhangi bir iznin söz konusu olmadığına işaret ederek, bilirkişi heyetinin hazırladığı rapora göre, Beykoz Belediyesinden bütün imar mevzuatı ve bütün kurallar atlanarak buralara gelindiğini anlattı.

Pepe, ”Daha önce birinci derece SİT alanı, ikinci, üçüncü derece SİT alanı yapıldı. Bölgenin imar planı yoktu. Hiç planı olmayan bir yere belediye başkanı sadece vaziyet planına göre o inşaat iznini veriyor. Bunun için mühendis olmaya, belediye başkanı olmaya bile gerek yoktur. Ama yapılmıştır. Yanlış hesap da yargıdan geri dönmüştür. Yargıtay’ın vermiş olduğu karar var. Yargının bu konuda verdiği karar son derece önemlidir ” diye konuştu.

Cumartesi günü İstanbul milletvekilleri ve basın mensuplarıyla İstanbul’un bütün ormanlarını havadan görme imkanı bulacaklarını belirten Pepe, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Ama şunu söyleyeyim; İşi sağa çekmek, sola çekmek, şöyle yapmak, böyle yapmak suretiyle kamuoyuna birtakım mesajlar vermeye çalışmanın hiçbir manası yoktur. İşlenen bir cinayet, bir hak ve hukuk ihlali var ortada. Bunu da aslanlar gibi çıktık ve ortaya koyduk. Sadece ortaya koymakla kalmadık, arkasını takip ediyoruz. Arkasını takip edeceğiz ve neticesini alacağız. Biraz dişinizi sıkın, sabredin bekleyin.”

”O süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ali Müfit Gürtuna belediye başkanlığı yaptı, şimdi de sizin partinizden Kadir Topbaş belediye başkanı. Onların da ihmali söz konusuysa cezalandıracak mısınız?” sorusuna Bakan Pepe, şu yanıtı verdi:
”Gazeteciler istedikleri soruları sorabilirler, basın özgürdür. Lütfen zahmet buyurun. Bizim kronolojimiz var. Yani size bu işi rahat anlayasınız diye tablet haline getirdik. O tabletlerden 2 tane aldığınız zaman başınızın ağrısı geçer.”

Çevre ve Orman Bakanı Pepe, bir gazetecinin ”Bakanlığınızın geç müdahalede bulunduğu iddia ediliyor?” sorusu üzerine de şunları kaydetti:
”Bizim herhangi bir geç müdahalemiz yoktur. İlk günden itibaren olayın takipçisiyiz. Kaç defa savcılığa, ağır ceza mahkemesine, Yargıtay’a, Danıştaya, kaymakamlığa, kaç defa belediyeye gittik. Onlarca kez yaptığımız işlemler var bizim. Arkadaşlarımızın orada görmüş olduğu, içeri alınmamaları ile alakalı tutanak tutuldu, vesaire vesaire... Yani şunu söyleyeyim; Mızrak çuvala sığmamıştır. Minareyi çalan hep kılıfını hazırlardı, ama şimdi kılıf kaybolmuştur, kılıf yoktur, minare ortadadır. Bundan sonra Türk yargısı, bizim bakanlığımız ve belediyeler, bu konuyla ilgili üzerlerine ne düşerse yapacaklardır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!