Bakan Özlü, Ege'nin 2 ürünün tescilleneceğini duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özlü, Egenin 2 ürünün tescilleneceğini duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 14:51

Bakan Özlü, Ege'nin 2 ürünün tescilleneceğini duyurdu

Haberin Devamı

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Söke Körüklü Çizmesi' ve 'Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü'nün Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescilleneceğini duyurdu.

Manisa Ticaret Borsası, Sultaniye çekirdeksiz üzümün başka isimlerle anılmasını önlemek için 2014'te Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurdu. Ülkeye her yıl yaklaşık 500 milyon dolara yakın gelir kazandıran ve yüzde 90'ı Manisa'da yetişen Sultaniye çekirdeksiz üzümle ilgili yapılan çalışmalarda sona gelindi. Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, "Manisa ve ilçelerinde üretilen çekirdeksiz üzümün en önemli ayırt edici özelliğinin kalitesinin yanı sıra Şehzadelerin yetiştiği Manisa'da 'sultanlara layık' olarak tasvir edilmesiyle Sultani ismini almış olması olduğunu, her fırsatta dile getirdik. Ancak Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü'nün farklı isimler adı altında anılmasının önlenmesi, Manisa'nın isim ve marka hakkının tescillenmesi, marka değerin korunması ve geliştirilmesi için somut adımların atılması gerekiyordu. Borsa olarak 2014'te başlattığımız teknik ve tarihi raporlama çalışmalarıyla Türk Patent ve Marka Kurumu'ndaki başvuru sürecimizi başlattık. Ürünün merkezinin Manisa ve ilçeleri olduğu gerçeğinin geçmişte yeterince savunulamaması neticesinde oluşmuş bazı isimlendirme yanlışlarının ve ezberlerin artık bozulmasının gerektiğine inandık" dedi.

Çalışmalarında sonuç almaya başladıklarını ve Manisa Sultaniye üzümünün isim tescilinin yapılacağını açıklayan Özkasap, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla iyi haberi verdiğini söyledi. Borsa Özkasap, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü'nün verdiği müjde ile tüm Manisa adına gurur ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü'ye ve AK Parti, CHP Manisa Milletvekillerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Söke Belediyesi'nce 'Söke Körüklü Çizmesi' için yapılan tescil başvurusunda da iyi haberin gelmesi bölge halkını memnun etti.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!