Bakan Özlü: 15 Temmuz bir çete hareketidir

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özlü: 15 Temmuz bir çete hareketidir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 14:47

Bakan Özlü: 15 Temmuz bir çete hareketidir

Haberin Devamı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)- DÜZCE'de düzenlenen, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinliklerine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bir çete hareketidir 15 Temmuz girişimi. Allah bir daha 15 Temmuz’lar göstermesin" dedi.
Düzce Valiliği'nin şehitlikte düzenlediği anma programına Bakan Özlü'nün yanında Vali Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, daire müdürleri, şehit yakınları ile gaziler ve vatandaşlar katıldı. İl Müftüsü Selami Emen’in okuduğu duanın ardından Bakan Faruk Özlü ve protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Ardından 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın Beyköy Beldesi Çalıcuma Mahallesi’nde bulunan mezarı ziyaret edildi, dua okundu. Ardından şehidin babası Ramazan, annesi Hanife Baysan evde ziyaret edildi.
Açıklama yapan Bakan Faruk Özlü, 15 Temmuz darbe girişiminin dışarıdan destekli çetelerce yapıldığını ifade ederek, "Bir çete hareketidir 15 Temmuz girişimi. Yurt dışı desteklidir. Dolayısı ile Allah milletimizi korumuştur. İnşallah bu çetenin uzantılarının yakınlarının bütün kamudan, bütün devlet teşkilatından temizlendiğini, temizleneceğini göreceğiz. Mücadelenin devam ettiğini söylemek isterim. Allah bir daha 15 Temmuz’lar göstermesin" dedi.
Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın annesi Hanife Baysan "Elimden gelse onların iplerini kendim çekerim. İçim yanıyor içim, 2 gündür televizyona baktıkça içim yanıyor. O bombalar düştükçe sanki benim içime düşüyor. Yanıyor içim. Elimden gelse kendim çekerim onların ipini. Ah benim yavrumu yediler" dedi.
Şehit babası Ramazan Baysan da "Allah bir daha 15 Temmuz’u yaşatmasın" diye konuştu.
Bakan Özlü, Merkez Büyük Camii'nde şehitler için okunan mevlide katıldıktan sonra kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!