Bakan Işık: Kazan'a müteşekkiriz ve şükran borçluyuz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Işık: Kazana müteşekkiriz ve şükran borçluyuz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 10:48

Bakan Işık: Kazan'a müteşekkiriz ve şükran borçluyuz

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), (DHA)- MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4'üncü ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı, Meclis'i ve devlet kurumlarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Ankara'nın Kahramankazan İlçesi'ni ziyaret etti. Bakan Işık burada yaptığı konuşmada Reina saldırganının yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti, "Hiçbir caninin yaptığının yanına kar kalmamasının gerektiğini biliyoruz" dedi.

KAZAN'I CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Kazan'a şükran borcunu ödemek için ziyarette bulunduğunu belirten Bakan Işık, "'Kazan'a müteşekkiriz ve şükran borçluyuz. Bu şükran borcumuzu ödemek için de bundan sonra elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Kazana çok güzel büyük bir park yapacağız. Bunun dışında kazana yeni yatırımlarla inşallah Kazan'ı çok daha güçlü bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Bugünkü hava üssünün olduğu bölgede ayrıca Savunma Sanayi bölgesi hayata geçiyor. Bunun dışında yeni yatırımlarla inşallah Kazan'ı çok daha güçlü bir cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.

YERLİ SİLAHLARIMIZI DAHA FAZLA ÜRETİYORUZ

Savunma Sanayi'nde her geçen gün çok daha iyiye gittiklerinin altını çizen Bakan Işık, "Her geçen gün dışa bağımlılığımızı azaltıyoruz, her geçen gün yerli silahlarımızı daha fazla üretiyoruz. Üretimimizdeki yerlilik oranını ve katma değer oranını arttırıyoruz. Kritik teknolojileri her geçen gün daha Türkiye'ye kazandırma gayreti içerisindeyiz. Şu anda isim isim saymam çok zor. Savunma sanayinde Türkiye gerçekten son 14 yılda çok büyük mesafeler aldı. Şimdi bunu taçlandıracak kritik teknolojileri Türkiye'ye kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Temel atma için de arkadaşlarımız çalışıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!