Bakan Işık: Halkın teröre tepkisi, kentin önünü açacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Işık: Halkın teröre tepkisi, kentin önünü açacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 23:22

Bakan Işık: Halkın teröre tepkisi, kentin önünü açacak

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/MARDIN, (DHA)- KOCAELİ-Mardin Gönül Köprüsü'nün Mardin'de verdiği iftar programına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşada, halkın teröre göstereceği tepkiyle kentin önünü açacağını belirterk, "Önümüzdeki süreçte Mardinliler'in bu terör örgütüne, bu hainlere karşı koyacağı tepki inşallah Mardin'in önünü daha da açacak" dedi.
Kocaeli-Mardin Gönül Köprüsü Programı kapsamında Mardin'e gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı Mardin Havalimanı'nda Vali Mustafa Yaman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, 70'iinci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Altan Er, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer İzcan ve diğer yetkiler karşıladı. İlk olarak 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nı ziyaret ederek, Albay Er'den brifing alan Bakan Işık, burada ismini taşıyan ağaç dikti. Kışladaki askerlerle de bir süre sohbet eden Bakan Işık, daha sonra Yeşilli Belediyesi'ne geçti. Burada ilçe halkı tarafından karşılanan Bakan Işık, Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir'den ilçenin sorunları hakkında brifing aldı. Brifingden sonra Başkan Demir, tarafından Bakan Işık'a bakır işlemeli yöresel salon mangalı hediye edildi.
Burada konuşan Bakan Işık, Mardin'in binlerce yıllık tarihi ve medeniyeti ile muhteşem bir şehir olduğunu belirterek, "Maalesef bölgemiz terörden dolayı uzun yıllar hak ettiği kalkınma hamlesini yapamadı. Biz Mardin'in ve bölgenin teröre teslim olmaması ve kalkınması için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Ancak kalkınmada birinci öncelik huzur ve güvendir. Huzur ve güvenin tam olarak sağlanması tam bir kalkınma için şart. Bu açıdan da önümüzdeki sürecin hem Mardin hem de bölgemiz açısından çok daha iyi olacağı kanaatindeyim" dedi.
Yeşilli İlçe programından sonra Bakan Işık ve beraberindekiler, Kocaeli Mardin Gönül Köprüsü Programı kapsamında AK Parti Kocaeli il teşkilatı tarafından verilen iftar programına katıldı. Burada iftar için toplanan yaklaşık bin kişiye hitap eden Bakan Işık, "Geleceğe güvenle bakıyoruz, Gelecekten eminiz. Geleceğin, çocuklarımız için gençlerimiz için çok daha güzel olacağını bütün kalbimizle inanıyoruz. Yeter ki biz birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi muhafaza edelim. Biz inşallah bu birlik ve beraberlik anlayışı ile bu dayanışma anlayışı ile teröre karşı amansızca mücadelemizi sürdürürken kardeşliğimizi de inadına pekiştirecek adımları hayata geçirerek yolumuza devam edeceğiz. Mardin'de bunu benimseyen güzel insanlar var. Geçen yılla bu yıl arasında ki Mardin'i ziyaret eden turist sayısı ikiye katlanmış. İnşallah önümüzdeki yıllar daha da güzel olacak. Bu topraklar kardeşliğin yoğrulduğu topraklardır. Bu topraklarda ayrılıkçı otları bitmez. Mardin kültürünün sadece Türkiye değil, bütün dünyaya örnek olacak bir kültür olacağına inanıyorum. Kocaeli halkının kardeş selamını getirdim. Artık Kocaeli ve Mardin vilayetleri de kardeş şehir oldu. Artık Kocaeli ve Mardin illeri de bir birileri ile et ve tırnak oldular" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!