Bakan işçiye kadro sözünü sordu

Güncelleme Tarihi:

Bakan işçiye kadro sözünü sordu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 11:06

Bakan işçiye kadro sözünü sordu

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na verdiği soru önergesinde Hükümet'in 1 Kasım seçim öncesi verdiği 'kadro' sözünü tutmadığını, işçilere 'özel sözleşmeli personel' statüsü vereceğini açıkladığı halde yaklaşık 800 bin işçinin hayal kırıklığına uğradığını 'taşeronun kaldırılmasına' dair umudunu yitirmesine sebep olduğunu söyledi. Bakan, şu soruları yöneltti:

"İşçilerin 'özel sözleşmeli personel' pozisyonuna geçirilmesine ilişkin yürütülen çalışmanın detayları nedir? Çalışma ne aşamadadır? Ne zaman tamamlanması planlanmaktadır? 'Taşeron sistem' ile açıklanan 15 maddelik formülle işçilerin geçirilmesi planlanan 'özel sözleşmeli personel' statüsü arasındaki farklar nedir?

Açıklanan 15 maddelik formüldeki 3'er yıllık sözleşme dönemleri olacağı bilgisi, Hükümet'in 'taşeronu kaldıracağız' sözünü karşıladığını düşünüyor musunuz?

Hali hazırda çalışmakta olan toplam taşeron işçi sayısı kaçtır? Bu işçilerin kadroya alınması durumunda ortaya çıkacak olan maliyet hesaplanmış mıdır? Bu maliyet ne kadardır? Taşeron işçilerin kadroya alınması veya eşdeğer bir statüde çalıştırılmaları konusu ne zaman hayata geçirilecektir?

Hükümet işçiye verdiği 'taşeronu kaldıracağız' sözünü tutacak mıdır?"

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!