Bakan Fakıbaba: Kurban fiyatlarının geçen senenin üzerinde olacağını düşünmüyorum(3)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Fakıbaba: Kurban fiyatlarının geçen senenin üzerinde olacağını düşünmüyorum(3)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 17:40

Bakan Fakıbaba: Kurban fiyatlarının geçen senenin üzerinde olacağını düşünmüyorum(3)

Haberin Devamı

GELECEĞİN EN BÜYÜK SİLAHI GIDA, TARIM, HAYVANCILIKTIR
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Trakya Tarım Bölgeleri Değrelendirme toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde stantları gezen Fakıbaba, kendisine ikram edilen ürünleri tattı. Toplantıda konuşan Fakıbaba, her zaman çiftçinin, vatandaşın hizmetinde olacaklarını belirterek, "Gıda, hayvancılık ve tarımda yaşanan problemleri biliyorum. 10 günden beri bu alanlardaki sorunlarla ilgileniyor, tüm sorunları dinliyorum. Ben müthiş heyecan duyuyorum. Sanki yıllardır hayvancılık, gıda ve tarımla ilgilenen bir kardeşiniz gibi heyecanlanıyorum. Her şeyiniz olabilir, dünya sizin olabilir, Tekirdağ'ın hepsi sizindir ama yiyecek ekmeğiniz, sütünüz, gıdanız yoksa bir lokman ekmek için bütün Tekirdağ'ı verirsiniz" dedi.
Gıda, tarım ve hayvancılığın insanlık ve dünyanın geleceği için çok önemli olduğuna işaret eden Fakıbaba, bu kapsamda doğru kararları, iyi bir planlama ile halkla birlikte vereceklerini söyledi. Fakıbaba, toprağın sadece yüzde 4'ünün sulanabildiğini belirterek, "Biz bu yüzde 4'ü yüzde 50'ye, yüzde 80'lere çıkarmış olsak gerçekten müthiş bir olay. Bir taraftan Avrupa, bir taraftan 20 milyona dayanmış bir İstanbul. İşte size Tekirdağ'ın, Kırklareli'nin, Edirne'nin önemi" dedi.
Şanlıurfa'da 1 milyon dönüm sulanabilir arazinin yüzde 30'unun sulanabildiğini kaydeden Fakıbaba, "Sadece ve sadece toprağı su ile buluşturabilirsek Türkiye vallahi füze de yapmıştır, her şeyini yapmıştır. Çünkü 15-20 yılın sonrasının en büyük silahı gıdadır, tarımdır, hayvancılıktır. Bundan dolayı çok heyecanlıyım. Arkadaşlarla sabahlara kadar oturuyoruz, brifing alıyoruz. Şunu yaparsak nasıl olur, bunu yaparsak nasıl olur. Arkadaşlarımız, başkanlarımız, milletvekillerimiz koşturuyorlar" dedi.
Fakıbaba, üretimin öneminden değinerek, bu pozisyonda olan bir ülkenin et veya başka bir ürün ithal etmesinin kendisini üzdüğünü vurguladı.
Konuşmanın ardından basına kapalı devam eden toplantıya, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'den gelen sektör temsilcileri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!