Bakan Eroğlu: Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: Hollandanın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik (2)
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 15:48

Bakan Eroğlu: Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik (2)

Haberin Devamı

ÇAY'DA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay İlçesi'nde içme suyu arıtma tesisinin temel atma törenine katıldı. Yağmurlu havaya rağmen törene katılan kalabalığa seslenen Bakan Eroğlu, "Daha önce temelini attığımız Çay Barajı, Afyonkarahisar'a yapılan en büyük barajdır. Buradan hem sulama suyu temini hem de içme suyu temini yapacağız. Bugün de içme suyu arıtma tesisinin temelini atıyoruz. Sizlere Sultandağları'nın memba kalitesindeki suyunu içireceğiz. Bugüne kadar sizler bizden bir şeyler istediniz, yaptık. Şimdi ben sizlerden bir şey istiyorum. 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'evet' oyu vermenizi istiyorum" diye konuştu. Bakan Eroğlu daha sonra gelir getirici fidan dağıtımı yaptı.
METEOROLOJİ RAPORLARINI AÇIKLADI
Bakan Eroğlu, Çay'dan kent merkezine geçerek Vali Aziz Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorusu üzerine meteoroloji raporları hakkında açıklama yapan Bakan Eroğlu, içerisinde İstanbul'un da olduğu bazı bölgeler için yağış uyarısında bulundu. Bakan Eroğlu, şöyle dedi:
"Afyonkarahisar'da pazartesi, salı, çarşamba hafif yağış gözüküyor. Salı günü Akdeniz ve Ege'nin batı kesimlerinde yağış yok ama bütün Türkiye yağışlı. Yağış çarşamba günü doğuya doğru kayıyor. Perşembe Ege hariç yine yağış var. Cuma günü Marmara Bölgesi hariç yağış var. Daha sonra cumartesi ve pazar yağışlar doğuya kayıyor. Yani bereket var bu hafta, bereketli bir hafta. Tabi Afyonkarahisar'a da, cumhurbaşkanımızın bereketi 270 tesis, 1 milyar 12 milyon TL ile inşallah açılış yapacağız. İstanbul'da bugün rüzgar var, saatte 50 kilometreye varan. Bir de bilhassa İstanbul'un kuzey kesimlerinde, batı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış var. Bazı bölgelerde de kuvvetli yağış var mesela Osmaniye, Adana'da rüzgar ve kuvvetli yağış var. Bunun dışında Kahramanmaraş ve Malatya'da yağış var. Doğuda bazı bölgelerde ise kar ve karla karışık yağmur devam edecek."
"ANKET VAR AMA"
Bakan Eroğlu, referandumla ilgili 'Anket çalışması var mı, sonuçlar elinizde mi' sorusuna ise "Anket var ama şu anda bir şey söylemiyoruz. Ama Afyonkarahisar'ın ilk 10'na gireceğini bekliyor, ümit ediyoruz" diye yanıt verdi.

Muzaffer NAL/ÇAY (Afyonkarahisar), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!