Bakan Eroğlu: Dere ıslah çalışması Hopa’yı kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: Dere ıslah çalışması Hopa’yı kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 19:02

Bakan Eroğlu: Dere ıslah çalışması Hopa’yı kurtardı

Haberin Devamı

Adem GÜNGÖR/ARTVİN, (DHA) - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Artvin'in Hopa İlçesi'nde yapılan dere ıslah çalışmalarının, felaketi önlediğini açıkladı. İlçede önceki yıl aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan ve 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayı hatırlatan Bakan Eroğlu, "Allah’a şükür derede yaptığımız ıslah Hopa’yı kurtardı" dedi.
Artvin Valiliği’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Veysel Eroğlu, bölgede 54 bin 384 dekar arazide 2 milyon 450 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını kaydetti. Hopa’da önceki yıl yaşanan taşkınların heyelanlardan kaynaklandığını belirten Bakan Eroğlu, "Yaşananları yerinde gördüm. Toprak kaymasından kaynaklanan taşkınlar oluştu. Derelerde herhangi gibi bir problem olmadı. Şimdi suyu üst havzalarda tutmak için bir çalışma başlattık. Özelikle ağaçlandırma ile heyelanları önleyecek bir çalışma içine girdik. Hopa’da yaptık ve ciddi bir sonuç aldık. Toprağı ve yağmuru tutacak bir çalışma içine girdik. Hopa’da yaptığımız dere ıslahı olmasa çok daha büyük felaket olacaktı. Gittim ve gördüm. Allah’a şükür derede yaptığımız ıslah Hopa’yı kurtardı. Heyelan yukarda zemin suyuyla buluşunca toprak kaydı, kayan toprak da bir evin üzerine geldi ve oradaki insanların hayatına mal oldu" diye konuştu.
Hopa İlçesi’nde geçen yıl 23 Ağustos’ta aşırı yağmur sonrasında dereler taşmış, bazı evler kayan toprak kütlelerinin altında kalmıştı. Olayda 8 kişi ölmüş 3 kişi ise kaybolmuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!