Bakan Eroğlu: Çankırı’yı çok seviyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu: Çankırı’yı çok seviyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 14:28

Bakan Eroğlu: Çankırı’yı çok seviyoruz

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temel atma töreni için geldiği Çankırı’da coşkulu bir şekilde karşılandı. Çankırı’da, Vali Vekili Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Bakan Eroğlu’na Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından başkanlık makamında şehrin gerdanlığı olacak 'Tatlıçay Projesi' ile ilgili sunum yapıldı. 
Başkan Dinç, Bakan Eroğlu’nun bakanı bulunmayan Çankırı’nın fahri bakanı olduğunu ve bugüne kadar Çankırı’ya büyük hizmetleri olduğunu söyleyip, Çankırı için çok önemli bir proje olan 'Tatlıçay Projesi' nin kente değer katacağını belirterek, Bakan Eroğlu’ndan destek istedi. Bakan Eroğlu da Çankırı’ya her gelişinde büyük bir heyecan duyduğunu belirterek, Çankırı’nın geçmişte hükümetler tarafından unutulduğunu, Ak Parti’nin iktidara gelmesi ile birlikte şehrin kaderinin de değişmeye başladığını söyledi. Bakan Eroğlu’na Belediyenin anı defterini imzaladıktan sonra Başkan Dinç tarafından yoğurt kabı olarak kullanılan yöresel bakır 'depne' hediye edildi. Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz’in de katıldığı başkanlık makamındaki programın ardından Bakan Eroğlu, belediyenin 4'üncü katındaki toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda yaptığı konuşmada orman köylüsünün kırsal kalkınmada lokomotif olacağına vurgu yapan Bakan Eroğlu, yaptıkları çalışmalarla ormanların orman köylüsüne açıldığını söyledi. Geçmişte arıcıların ormanlara giremediğini hatırlatan Bakan Eroğlu, "Yaptığımız bal ormanları ile artık orman köylümüz ormanlara girip bal üretebiliyor. Ormanlar artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanılacak. Ormanlık alanları parselliyoruz. Gelir getirici ceviz ağacı dağıtacağız. Talep edenlere kura ile bu alanları vereceğiz. Geliri 49 yıl boyunca bakımını yapıp yetiştiren vatandaşa ait olacak" diye konuştu. 
Belediye Milli İrade Meydanı’nda 38 derece sıcakta kendisini bekleyen Çankırılılar’a da halka hitabeden Bakan Eroğlu, dört tesisin temelini atmak için kente geldiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Koyunbaba Barajı'nın temelini atacağız. Bu baraj Çankırı’nın çok istediği bir barajdı. Çiftçimiz, her yıl 102 bin dekar arazisini sulayarak ortalama 65 milyon lira ek gelir elde edecek. Önümüzdeki yıldan itibaren sulama başlayacak. Biz her yıl ne kadar alan sulanıyorsa sulamaya başlayacağız. Sonunu beklemeyeceğiz. Bu tesisle birlikte yeni bir uygulama başlattık. Yapan bir firma üç yıl o tesisi işletecek. Parasını biz vereceğiz. Daha önce müteahhit yapıp bırakıp gittikten sonra sıkıntılar çıkıyordu. Bu şekilde bu problemi ortadan kaldıracağız. Çankırı’yı çok seviyoruz, sizleri çok seviyoruz. Sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz." 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!