Bakan Çelik, Ortak Akıl toplantısına katılacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik, Ortak Akıl toplantısına katılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 11:38

Bakan Çelik, Ortak Akıl toplantısına katılacak

Haberin Devamı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik İzmir'de düzenlenecek "Ege Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı"na katılacak.

1-2 Nisan tarihlerinde İzmir'e gelecek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2 Nisan Cumartesi günü Kaya Termal otelde düzenlenecek "Bölgesel Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı"nda başta süt ve et fiyatları olmak üzere 8 ayrı başlıkta tarım ve hayvancılık gündemini sektör temsilcileriyle birlikte masaya yatıracak.

Hayvancılık, süt ve et piyasası, toplulaştırma çalışmaları, kamuoyunda büyük yankı bulan "Köye geri dönüş projesi", tarımsal desteklemelerdeki mevzuat değişiklikleri gibi konu başlıklarının ön plana çıkması beklenen toplantıda Ege Bölgesi'nin tarım-hayvancılıktaki kısa ve orta vadeli rotası çizilecek.

Koyun ve keçi yetiştiricilerinin isteklerini Bakan Çelik'e aktaracağı görüşmede İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Egeli Birlik Başkanlarının sözcülüğünü üstlenecek.

Toplantı alanında kurulacak stantlarda ise İzmir ve Ege bölgesine has lezzetler yanında Birlik ve Kooperatifler tarafından üretilen ürünler görücüye çıkacak.

İZMİR (DHA)

foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!