Bakan Bozdağ "Kılıçdaroğlu'nu anlamakta ben gerçekten zorlanıyorum"

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bozdağ  Kılıçdaroğlunu anlamakta ben gerçekten zorlanıyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 14:01

Bakan Bozdağ "Kılıçdaroğlu'nu anlamakta ben gerçekten zorlanıyorum"

Haberin Devamı

Gülseli KENARLI-Akın ÇELİKTAŞ/İSTANBUL,(DHA) Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bayrampaşa'da “İç Anadolu Bölgesi Hemşehri Buluşması"na katıldı. Program sonrasında Bakan Bozdağ gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sisteminde muhtarlıkların kaldırılabileceği şeklindeki sözlerinin hatırlatması üzerine şunları kaydetti:


"Sayın Kılıçdaroğlu'nu anlamakta ben gerçekten zorlanıyorum. Akıl sınırlarını zorlayan değerlendirmeler yapıyorlar. Nasıl bir muhakeme yaparak bu sonuçlara varıyorlar anlamış değilim. Konuşuyor muhtaralara 'bir sabah kalkacaksınız muhtarlıklar kaldırıldı diye bir açıklamayla kalkacak. Nasıl olacak? Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle olacak' diyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, siyasi haklar, insan hakları düzenlemesi yapılamaz. İnsanların özgürlüklerini de kısıtlayacak, haklarını kısıtlayacak siyasal alanı daraltacak laflarının tamamı yalandır. Çünkü Anayasa Cumhurbaşkanı'na bu alanlarda kararname çıkarma yetkisi vermemektedir. Kanunla düzenlenmiş hiçbir konuda kararname yetkisi vermiyor. Anayasada böyle 92 konu var. Burada da çıkaramaz. Şu anda kanunla düzenlenmiş hiçbir konuda kararname yetkisi vermiyor.


Bozdağ, bir gazetecinin PKK elebaşlarından Karayılan'ın internette yayınlanan video kaydıyla ilgili olarak yönelttiği soruyu “PKK terör örgütü başta olmak üzere, Fetö, DHKP-C, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin tamamı Türkiye'de yaşanan halk oylaması süreciyle yakından ilgililer. PKK ele başlarından Murat Karayılan'ın yaptığı bu açıklama PKK'nın 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında nerede durduğunu çok açık biçimde ortaya koymaktadır." diye yanıtladı. Konuşmasının devamında


Terör örgütlerinin tamamı; Türkiye'de siyasi istikrar kuracak, güçlü iktidar tesis edecek etkin yönetim oluşturacak, hızlı karar alma ve uygulamayı sağlayacak kriz ve kaoslarla Türkiye'nin daha kolay baş etmesini temin edecek yeni bir sistemin kurulmasını istemiyorlar. Çünkü terör örgütleri istikrarsızlıktan, zayıf iktidarlardan, krizden, kaostan, ekonomik çöküntülerden kendilerine alan açıyor ve oralarda bu mikroplar üreme ve çoğalma imkanları bulabiliyorlar. Yeni sistem terör mikroplarının Türkiye'de çoğalmasına imkan vermeyecek bir sistemdir. Çünkü kalıcı istikrar, güçlü iktidar ve etkin yönetim, karar alma ve uygulama terör örgütlerinin korkulu rüyası olmuştur şimdiden. O nedenle bütün örgütler telaştadır. Türkiye'nin yeni sistemi hayata geçirmesini engellemek için büyük baskılar yapmaktadır. Terörist elebaşlarında Karayılan da bu videosuyla aynı baskıyı yapmakta ve 'hayır' için sandığa gitmeye teşvik etmekte ve baskı yapmaktadır. Aziz Türk milletinin terörist ele başı Karayılan'ın ve onun gibi diğer teröristlerin bu tutumunu çok iyi göreceğini ve değerlendireceğini düşünüyorum. Türk milleti ve Türkiye devleti kendi geleceğini ilgilendiren sistemi oylarken terör örgütlerine, teröristlere ve zayıf Türkiye isteyen yabancı güçlere bakarak değil, kendi aklına, kalbine vicdanına danışarak oy verecektir. Bütün terör örgütlerine rağmen ve bazı yabancı ülkelere rağmen azis Türk milleti kendi rotasını her zaman olduğu gibi kendi çizecek, 16 Nisan'da Allah'ın izniyle milletimizin evet oylarıyla hayata geçirecektir. Korkunun ecele faydası yoktur, istedikleri kadar konuşsunlar bu milleti yolundan döndüremeyecekler" dedi.


Bekir Bozdağ, bir başka gazetecinin Avrupa Parlamentosu'nun "Daily Sabah" gazetesiyle ilgili kararını hatırlatmasına üzerine de “Avrupa Parlamentosu Başkanı tarafından böyle bir kararın alınmış olması çok ilginç" değerlendirmesinde bulunarak şöyle konuştu.


“Avrupa değerlerini yaşatan değil katleden bir karardır. AB'nin hangi değeri Avrupa Parlamentosu başkanının aldığı bu kararı haklı kılmaktadır. Resmen bu karar AB'nin üzerinde yükseldiği temel değerlerin tamamını yok eden bir karardır. Görülüyor ki Avrupa Parlamentosu başkanı ve o müracaata bulunan ve ona destek veren çevreler farklı bir sesi duymaya tahammül edememektedir....Avrupa Parlamentosu başkanının aldığı bu karar esasında Avrupalıların çirkin yüzünü ortaya çıkaran bir karardır. Biz bu çirkin yüzü kınıyoruz ve reddediyoruz. Böyle bir şey olmaz. Türkiye'ye her defasında terör örgütlerinin ağzıyla, Türkiye'de suç işleyen terör örgütlerine destek olan, propaganda yapan kişiler nedeniyle açılan soruşturmalarda itham yapanlar herhangi bir teröre, şiddete, olaya karışmayan suç işlemeyen sadece ve sadece salt haber yapan ve yorum yapan gazeteyi parlamentoya sokmaması çifte standardın çok net bir göstergesidir. Onun için kınıyorum onları.Avrupa'nın gerçek yüzünü göstermesi bakımından çok çok önemli. Bundan sonra Türkiye'ye dönüp 'ifade hürriyeti çok önemlidir, basın hürriyeti çok önemlidir' diye afralı tafralı laflar inşallah söylemezler. Türkiye'de bunlar önemli de, Avrupa Parlamentosu'nda bunlar önemli değil mi? diye konuştu.

(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!