Bakan Bozdağ: Hollanda Başbakanı'nın yaptığı esasında bir çocukluk (3)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bozdağ: Hollanda Başbakanının yaptığı esasında bir çocukluk (3)
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 17:22

Bakan Bozdağ: Hollanda Başbakanı'nın yaptığı esasında bir çocukluk (3)

Haberin Devamı

PARLAMENTER SİSTEMDE İSTİKRAR LİDERLERE BAĞLI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Körfez Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda oda üyelerine hitap etti. İktidarları döneminde başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Bozdağ, "Bugün istikrar var ama parlamenter sistemin doğurduğu istikrar liderlere bağlı istikrardır. Atatürk var, siyasi istikrar var, güçlü lider var. Menderes var siyasi istikrar var, Özal var siyasi istikrar, güçlü iktidar. Tayyip bey var siyasi istikrar, güçlü istikrar. sistem lidere bağlı değil, istikrar çıkarması lazım. Bu değişikliği kendimiz için değil, Türkiye'nin bundan sonraki geleceği için istiyoruz. Ak Parti, Tayyip bey, her şey gelip geçici. Öyle bir düzen kuralım ki Tayyip beyden sonra, Ak Parti'den sonra istikrar devam etsin" dedi.
GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTEMİYORLAR
Bozdağ, Türkiye'nin güçlü olmasının istenmediğini ifade ederek, "Sayın bakanlarımızın başına gelenleri değerlendirmemiz lazım. Avrupa'da yaşadıklarından sonra bu sistemi bugünkü savunduğumdan bin kat daha savunmam gerektiğine inandım. Türkiye'de halk oylaması yapacağız Hollanda, Almanya, İsviçre bir çok ülke telaşta. Devlet televizyonlarında 'hayır" reklamını Türkçe yapıyorlar. Biz sistemi değiştirmek için Türkiye de halk oylaması yapıyoruz. Başka bir ülkede sistemi değiştirmek için yapmıyoruz. Sizi ne ilgilendiriyor ki? Onlar hayır çıksın diye emek veriyorlar. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar, istikrarlı bir Türkiye istemiyorlar. Ekonomisi ayakta olan bir Türkiye istemiyorlar. Güçlü yürütmesi, yasaması olan bir Türkiye istemiyorlar. Terörü bitirmiş bir Türkiye istemiyorlar. Ya ne istiyorlar. İstikrarsız Türkiye istiyorlar" diye konuştu.
Evet ve hayır için kimlerin çalıştığına bakılmasını isteyen Bozdağ, şöyle konuştu:
"Kimler evet için çalışıyor, kimler hayır için çalışıyor buna da bakmak lazım. Ak Parti, MHP, Büyük Birlik Partisi, Saadet'in tabanı evet diyor. Hayır diyenler HDP, CHP, PKK, DHKP-C ve tüm terör örgütleri hayır diyor. Hayır çıksın diye de büyük kampanyalar yapıyorlar. Yurt içinde de, yurt dışında da. Evet, hayır kararını verecek vatandaş. Vicdanınızın bir tarafına evet demek isteyenleri ve hayır demek isteyenleri teraziye koyun ona göre karar verin. Bölücü terör örgütü Türk milleti lehine bir an olsun nefes alıp vermiş midir? Her gün asker, polisimize tuzak kuranlar evet derler mi? Aklınızı başınıza vicdanınıza koyun ve ondan sonra karar verin. Evet de hayır da demokratik bir haktır. Hakem sizsiniz, karar verici sizsiniz."
Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı konuşmasının ardından Bakan Bozdağ'a hediye verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!