Bakan Bayraktar’a Bala’yı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bayraktar’a Bala’yı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 00:00

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Bala’da 2007 yılında meydana gelen depremde mağdur olan afetzedelerin sıkıntılı durumlarını Meclis’te Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a iletti. Bayraktar da, konuyu inceleteceğini söyledi.

Haberin Devamı

Elektrik ve su bağlamadığı için afet evlerine taşınamayan Balalılara, oturdukları hasarlı evlerin bir hafta sonra yıkılacağı kararının tebliğ edildiği yönündeki haberler üzerine CHP’li Levent Gök, konuyu Meclis’te Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a iletti.
Daha önce de Balalı depremzedelerin içinde bulunduğu sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi olarak verdiğini hatırlatan Gök, şunları söyledi:
“Meclis’teki görüşmeler sırasında, Çevre Şehircilik Bakanı sayın Erdoğan Bayraktar’a Bala merkez, belde ve mahallelerinde 5 yıldır mağdur olan depremzedelerin son sıkıntılarını aktardım. Sayın Bayraktar’a, Başkent’e sadece 64 kilometre uzaklıkta bulunan Bala merkez ve mahalleri ile Afşar beldesinde 726 afetzede konutunun 5 yıldır bitirilemeyerek teslim edilmeğinin yakışmadığını ifade ettim. Elektrik ve suları bağlamadığı için iskan raporu bulunmayan TOKİ’nin afet evlerine taşınamayan Balalı depremzedelerin hasarlı evlerinden çıkarılarak evlerinin yıkılmasıyla karşı karşıya kaldıklarını aktardığım sayın Bakan Bayraktar, konuyu inceleyerek bana bilgi vereceğini söyledi.”

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!