BAİB, Dubai'de pazar arayışında

Güncelleme Tarihi:

BAİB, Dubaide pazar arayışında
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 14:13

BAİB, Dubai'de pazar arayışında

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) heyeti, yeni pazar araştırmaları için Dubai ve Abu Dabi'de düzenlenen fuarlara katıldı, sektör temsilcileriyle görüşmeler yaptı.

BAİB, yaş meyve sebze ihracatında alternatif pazarlar oluşturmak için başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor. BAİB, bu çerçevede hedef pazarlar listesine her yıl milyarlarca dolar tutarında gıda ve yaş meyve sebze ürünü ithalatı yapan Dubai ile Abu Dabi'yi de aldı. BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, BAİB üyeleri Ali Demir ve BAİB Genel Sekreteri Fisun Evrensevdi Pektaş ile Tohum ve Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi katılımcıları Dubai ve Abu Dabi'ye gitti.

Proje katılımcısı 11 firma ile birlikte bölgeye giden BAİB, kara ve deniz taşımacılığının ihracatta dezavantajlı olması nedeniyle tüm lojistiğini THY ile gerçekleştirdi. Bu nedenle BAİB'in gerçekleştirdiği ziyaretlerde ve görüşmelerde THY Kargo yetkilileri de eşlik etti. Dubai'de düzenlenen Gulfood-Food and Hospitality Show Fuarı'na da katılan BAİB heyeti, fuarda bölgenin önemli aktörleri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

BAİB heyeti fuarın yanı sıra önce Dubai'nin önde gelen yaş meyve sebze ithalatçılarından ve süpermarket zincirlerinden Carrefour, KAF, Mirak ve Choithrams'a ziyaretler gerçekleştirdi. Al Bakrawe şirketinin haldeki tesisinde inceleme yaptı. Burada süpermarket yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştiren heyete Dubai Ticaret Ateşesi Hasan Önal ile Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Esen'de eşlik etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından kurulun Türk Ticaret Merkezi'ni de ziyaret eden heyet, Carrefour yöneticileri ile bir araya geldi.

Dubai'den sonra Abu Dabi'ye geçen heyet, burada da yörenin önde gelen şirketlerinden Fathima Goup'un merkezine ziyaret gerçekleştirdi. Ticaret Müşaviri Erdinç Erbay ile Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eskiocak ve Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dağ, Abu Dabi'de gerçekleşen görüşmelerde heyete eşlik etti. BAİB'in bu ülkeye ihracatını THY Kargo ile gerçekleştirecek olması nedeniyle tüm görüşmelerde Turkish Cargo Ortadoğu Bölge Pazarlama Şefi Halit Tuncer ile Antalya Bölge Müdürü Ebubekir Kuşak da yer aldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!