Bahçeli: Nevruz Türk milletinin Ergonekon ateşidir

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Nevruz Türk milletinin Ergonekon ateşidir
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2007 15:29

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevruz için, "Büyük Türk milletinin hürriyet ruhunun kabararak taştığı, dar bir coğrafyadan çıkarak kıtaları yönetmeye talip olduğu kutlu Ergenekon ateşidir" dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, Nevruz nedeniyle yayınladığı mesajında, Türk milletinin çağlar ötesinden taşıdığı değerlerin onu güçlü ve sözü geçen bir millet haline getiren, milleti de birlik ve kardeşlik içinde tutan en önemli unsurlar olduğunu belirtti. Bahçeli "tarihi ve kökleri itibariyle bir Türk bayramı" diye nitelediği Nevruz'un Orta Asya Türk toplulukları ile ilişkilerin geliştirilmesi ve sevinçlerin paylaşılmasında çok önemli bir rol oynadığını kaydetti. Bahçeli şöyle dedi:

"Bu açıdan bu kutlu gün, Türk milleti için atalet, yılgınlık, korku ve umutsuzluğun geride bırakılarak, taze bir umut ve heyecan ile geleceğe bakılan maddi ve manevi diriliş, doğruluş ve atılımın da adıdır. Bu anlamlarına ilave olarak ve daha da önemlisi Nevruz, büyük Türk milletinin hürriyet ruhunun kabararak taştığı, dar bir coğrafyadan çıkarak kutaları yinetmeye talip olduğu kutlu Ergenekon ateşidir. Bu ateşin hiç sönmeden sonsuza kadar gönüllerde yanması en büyük dileğimizdir.

Bu güzel bayram vesilesiyle son yıllardaki terörist mihrakların istismarından uzak bir şekilde Nevruz'un milletimize bolluk, bereket, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!