Bahar yorgunluğu cinsel isteksizlik yapabilir

Güncelleme Tarihi:

Bahar yorgunluğu cinsel isteksizlik yapabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2012 22:44

Uzmanlar, bahar yorgunluğunun cinsel isteksizliğe yol açabileceğini belirtirken, baharın olumsuz etkilerinin basit önlemlerle atlatılabileceğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

CİSED Onursal Başkanı Dr. Cem Keçe, hava ve mevsim değişiminin insan biyoritmini olumsuz etkilediğinin bilimsel bir gerçek olduğunu belirterek, bu dönemde yeterli uyku alındığı halde gün içinde yorgunluk hissi yaşandığını kaydetti. Bahar stresine giren bünyenin, ihtiyaçlarını ve enerjisini kontrol edememenin getirdiği bir kaygı içine girdiğini kaydeden Dr. Keçe, bu kaygıyla bedenin, yoğun enerji gerektiren cinsel aktiviteleri ertelediğine dikkat çekti. Keçe, baharın olumsuz etkilerinden basit önlemlerle atlatılabileceğini ifade ederek şunları söyledi:

Bol sebze ve sıvı

“Şikâyetlerin üstesinden gelebilmenin ilk şartı, bol sebze meyve ve su tüketimidir. Günde beş altı porsiyon sebze-meyve yiyin. Açık havada yürüyüş yapın ve bol bol güneşten faydalanın. Isınan havanın etkisiyle vücudun su kaybı yaşayacağını unutmayarak, günde en az 3 litre su içmeyi ihmal etmeyin.

Jimnastik yapın

Haberin Devamı

Sabahları aç karnına en az beş dakika yürüyün ve 10–15 dakika aç karnına jimnastik yapın. Bu size zindelik sağlar. Sentetik değil, pamuklu kumaştan üretilen kıyafetleri tercih edin. Her gün akşam ya da sabah duş alın. Bunun yanında bulunduğunuz ortamın iyi aydınlatılmasına ve bol oksijen için havalandırılmasına dikkat edin.”

Terapistten çekinmeyin

ALKOL ve sigara tüketiminin azaltılmasının önemine dikkat çeken CİSED Genel Sekreteri Psikolog Serap Güngör ise meditasyon, yoga, nefes ve gevşeme egzersizleri gibi keyif veren her türlü etkinliğin gerçekleştirilmeye çalışılmasının altını çizdi. Güngör, alınan önlemlere rağmen cinsel isteksizlik halinin devam etmesi durumunda cinsel terapiste başvurmaktan çekinilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!