Bağlıcalı çözümü buldu

Güncelleme Tarihi:

Bağlıcalı çözümü buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 16:02

Yüksek beton bariyerlerle ikiye bölünen Bağlıca Bulvarı’nda yaya geçidi sayısının yetersiz kalması bölge sakinlerine zor anlar yaşatıyor. Sorunu kendi yöntemleri ile çözmeye çalışan mahalleli, bariyerlerin söküldüğü noktalara taş dizip, merdiven dayayarak karşıya geçiyor.

Haberin Devamı

Bağlıca’da, alışveriş ve iş merkezleri ile konut alanlarının toplandığı bölgede, yüksek beton bariyerler ile bölünen yolun yaklaşık 1 kilometrelik kesiminde hiçbir yaya geçidi bulunmaması bölge sakinlerine zor anlar yaşatıyor. Yeni gelişen mahalledeki market, fırın, pastane, gibi temel gıda ürünlerini satan işletmelerin bir arada bulunduğu bölgeye ulaşmak isteyen yayalar, ‘bariyerlerin üzerinden atlama’ ya da ‘yaklaşık 1,5 kilometre yürüme’ seçenekleri ile karşı karşıya kalıyor. Hal böyle olunca, bölge sakinleri kendi çözümlerini üretme yoluna gidiyor. Bağlıca Bulvarı’nın, Etimesgut Bulvarı kesişimi ile Eski Bağlar Caddesi arasında kalan yaklaşık 1 kilometrelik bölümünde hiçbir yaya geçidi bulunmuyor. Yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşlar kendilerine yakın olan kavşağa yürümek zorunda kalıyor. Bu da yayaların yaklaşık 1,5 kilometrelik mesafeyi katetmeleri anlamına geliyor. Bu mesafeyi yürümek istemeyen semt sakinleri ise orta refüjdeki beton bariyerlerin kaldırılması ile kendilerince oluşturdukları alternatif yaya geçidini kullanıyor. Yayalar, hızlı seyreden araçların arasından önce kaldırım taşlarıyla basamaklar yapıp, yürünebilir hale getirdikleri orta refüje, ardından yolun karşısına geçiyor.

Haberin Devamı

REFÜJE TAHTA MERDİVEN

İnşaat hafriyatı taşıyan ağır tonajlı araçların da sık kullandığı Etimesgut Bulvarı’nda ise vatandaşlar, yaya geçidi problemini tahta merdiven ile çözmeye çalışıyor. Yaya geçidi bulunmayan bulvarda yolun karşısına geçmeye çalışan yayalar, refüjü aşmak için kendi yaptıkları tahta merdivenleri kullanıyor. Geçit olmadığı için zor anlar yaşadıklarını belirten vatandaşlar, yetkililere tepki göstererek şunları söyledi:

KAMYONLAR SON SÜRAT İLERLİYOR

“Nüfusun yoğun olduğu bir bölgede araç güvenliği, yaya güvenliğinden daha önce geliyor. 1 kilometrelik mesafeye bir tane bile yaya geçidi yapılmıyor. Karşımızdaki markete ulaşabilmek için ya 1,5 kilometre yol yürüyeceğiz ya da hiçbir işaretlemenin bulunmadığı seyyar yaya geçidini kullanacağız. Bulvar üzerinde 24 saat boyunca gidip gelen dev hafriyat kamyonları, bölgede hiçbir trafik denetimi olmadığı için son sürat ilerliyor. Özel araçlar da hız denemesi yapıyor. Böyle tehlikeli bir güzergahta kasisler ile araçların yavaşlatılacağı yaya geçitlerine ihtiyaç var. Karşıya geçmeye çalışırken ölümle burun buruna geliyoruz. Yetkililerin sorunu yaya geçidi sorununu bir an önce çözmesini istiyoruz. Hafriyat kamyonlarının da Etimesgut İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı olan Jandarma trafik ekiplerince hız denetimine tabi tutulmasını talep ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!