Bağlantıları hakkında karanlıkta iz sürülüyor

Güncelleme Tarihi:

Bağlantıları hakkında karanlıkta iz sürülüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 13:39

Berlin’de 12 kişiyi öldüren 48 kişiyi yaralayan Tunuslu terörist Anis Amri’nin işbirlikçileri var mıydı? Kiminle bağlantıdaydı? Teröristin Almanya’dan Hollanda’ya, Fransa’ya ve İtalya’ya geçişine kimler yardım etti? Kimler para verdi?

Haberin Devamı

BERLİN polisinin Anis Amri’nin cep telefonunda kayıtlı bir Tunusluyu gözaltına alması, olayın çorap söküğü gibi çözüleceği umutlarına yol açtı. Ancak Federal Savcılık şüpheliyi kanıt bulunamadığı için ertesi gün serbest bıraktı. Alman polisinin eli yine boş çıktı ve Anis Amri olayını aydınlatmak için karanlıkta iz sürüyor. Alman basınına sızan bilgilere göre güvenlik birimleri Anis Amri’nin çeşitli kimlikler kullandığını biliyordu. Duisburg savcılığı farklı isimlerle sosyal yardım alarak, devleti dolandırmaktan Anis Amri hakkında nisan 2016’da soruşturma açtı.

POLİSTE DOSYASI VAR

Anis Amri 2015’te Berlin’de bir güvenlik görevlisini dövmekten polis kayıtlarına geçti. Ahmad Zaghoul adıyla hakkında soruşturma açıldı. Ancak bu isimde kimse bulunamadığı için soruşturma kapandı. Anis Amri, Kleve Yabancılar Dairesi’nde Ahmad Almasri adıyla geçici oturma izni aldı. Kısa bir süre sınır dışı edilmek için cezaevine konulan Amri, daha sonra serbest bırakıldı ve bu tarihten itibaren izini kaybettirdi. Alman polisi için Anis Amri olayı yıllarca aydınlatılamayan ve 10 kişiyi öldüren neonazi terör örgütü NSU vakasına dönüşüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!