Bağışladığı 200 bin Euro ile çocuk sitesi yaptırdı, sevinçten konuşamadı

Güncelleme Tarihi:

Bağışladığı 200 bin Euro ile çocuk sitesi yaptırdı, sevinçten konuşamadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 14:48

Bağışladığı 200 bin Euro ile çocuk sitesi yaptırdı, sevinçten konuşamadı

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de 3 çocuk annesi 77 yaşındaki Melahat Datenin, yurt dışında çalışarak biriktirdiği 200 bin Euro parasını, ölen eşinin adını yaşatmak ve çocukların hizmetlerinde kullanılmak üzere Edirne Valiliği’ne bağışladı. Datenin, bu parayla yapımı tamamlanan 40 çocuk kapasiteli sevgi evlerinin açılışında sevinçten konuşamadı.
Almanya'da yıllarca çalıştıktan sonra emekli olup memleketi Edirne'nin merkeze bağlı Büyük Döllük Köyü'ne yerleşen Melahat Datenin, ölen eşi Hulusi Datenin’in vasiyeti üzerine 40 yıldır iriktirdiği 200 bin Euro parasını kimsesiz çocuklar için kullanılmak üzere geçen 2014 yılında Edirne Valiliği’ne bağışladı. Valilik ile yapılan protokol ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılacak korunmaya muhtaç çocuklar ilk kabul ve müdahale barınma birimi inşaatında kullanılması kararlaştırıldı. Müdürlüğe bağlı Çocuk Sitesi bahçesinde temeli atılan ve 'Hulusi- Melahat Datenin' adı verilen sevgi evlerinin açılışı yapıldı.
Açılışa Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Öztaş ve yardımsever Melahat Datenin katıldı. Meriç İlkokulu öğrencilerinin gösterisinin ardından konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Öztaş, Edirne'de son 3 yılda 14 çocuk evi açılarak 81 çocuğun yurtlardan mahalle ve apartmanlardaki ev ortamlarında kalmaya başladığını söyledi.
SEVİNÇTEN KONUŞAMADI
Servetinin 200 bin Euro'sunu bağışlayan yardımsever Melahat Datenin ise konuşma yapmak için kürsüye çağırıldığında sevinçten ne diyeceğini bilemedi. Kürsüye yürürken, 'Sevinçten ne diyeceğimi bilemiyorum yavrum, ne desem' diyen Datenin, eşinin vasiyetini yerine getirdiğini ifade ederek, "Bugünleri bana gösterenlerden Allah razı olsun. Ne diyeceğimi bilmiyorum sevinçten. Biz zamanında yapamadık, beyim yapamadı. Servetim helal olsun. Yavrularım yaşasın. Yeter be kızanım, zaten ne anlatacağımı bilemiyorum" dedi.
'SIKINTILARI GÖRMEZSEK, FETÖ VE PKK KULLANIR'
Edirne Valisi Günay Özdemir, yaşlı kadının eline öptükten sonra özellikle dez avantajlı kesimlere devlet olarak sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Son yıllarda çok ciddi destek ve çalışmalar var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dezavatanjlıların, engellilerin eksikliklerine yönelik ihtiyaçlarına karşı hizmet veriyor. Bu hizmetler gelişerek devam edecek ve toplumumuzdaki sorunları çok daha rahat çözeceğiz. Eğer biz sosyal sorumluluk sahibi olarak toplumun sıkıntılarını görmezsek, sıkıntılı bireylerin sıkıntılarını çözmezsek her zaman dezavantajlı bir şekilde kullanacak, devletin, milletin aleyhine kullanacak odaklar çıkacak. Bu bir zaman gelecek FETÖ olacak, bir zaman gelecek PKK olacak, bir zaman gelecek farklı bir şey olacak. Bu konuda hassasiyet gösteren, sorumluluk gösteren Melahat annemizin ellerinden öpüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından çocuk evleri için kurban kesilirken, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm de dua okudu. Çocuk evlerinin açılış kurdelesini Vali Günay ve beraber kesen Melahat Datenin'e çocuklarda çiçek vererek teşekkür etti. Günay, Datenin ve beraberindekiler daha sonra 200 bin euro'ya yaptırılan çocuk evlerini gezdi.
25 YIL METAL FABRİKASINDA ÇALIŞTI
Servetinin 200 bin Euro'sunu bağışlayan Melahat Datenin, 1969 yılında Almanya’ya giderek orada 25 yıl metal fabrikasında çalıştı. 55 yaşındayken emekli olan ve Türkiye'ye döndükten sonra Büyük Döllük Köyü'nde tarla satın alan  Melahat Datenin, halen tarlasının birçok işini kendisi yapıyor. Çocuk sitelerinin açılmasıyla birlikte vefat eden eşinin vasiyetini yerine getiren Melahat Datenin, bunun sevincini yaşıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!