Bağımsız üyelerden belediye yönetimine eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Bağımsız üyelerden belediye yönetimine eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 17:55

Bağımsız üyelerden belediye yönetimine eleştiri

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Belediyesi'nin bağımsız meclis üyeleri, belediyenin 2018 yılı gelir gider bütçesini değerlendirmek üzere yaptıkları açıklamada belediyenin borç batağında olduğunu ileri sürdü.

Bodrum Belediyesi Bağımsız Meclis Üyeleri, Bodrum Belediyesi'nin 2018 yılı gelir gider bütçesi ve genel olarak belediye hizmetlerini değerlendirmek için toplandı. Konacık Mahallesi'ndeki Ardo Kafe'de gerçekleşen toplantıya katılan 8 bağımsız meclis üyesinden Süleyman Mazı, Bodrum Belediyesi'nin battığını ve iflas ettiğini öne sürerek "2014 yılı Mart ayındaki yerel seçimlerde, Bodrum halkının Bodrum'u yönetmesi için emanet ettiği belediye yönetimi Bodrum halkına söz verdiği seçim vaatlerden hiçbirini yerine getirmediği gibi, Bodrum'u telafisi zor ve imkansız şekilde borç batağının içine sokmuştur. Dokuz aylık gelir- gider bütçesine baktığımız zaman gelir gider arasındaki açık 2016 yılında 35 milyon Türk Lirası iken, bu yıl 50 milyon Türk Lirası'na çıkmıştır. Belediyenin toplam borcu ise şu an itibariyle 300 milyon Türk Lirası'dır. Belediye başkanına ve CHP'li meclis üyelerine bu borcu nasıl ödemeyi düşündüklerini sorduk. Borcu ödemek gibi bir planları bulunmadığı gibi, bir çaba veya düşünce içerisinde de değiller" dedi.

Bodrum girişinde bulunan katı atık depolama alanında 2014 yılından itibaren Bodrum halkının zehir soluduğunu öne süren Mazı, "Yıllardır devam eden bu soruna bir önlem alınmamasını anlamak çok güçtür. Bodrum halkı en çok vergi veren konumunda bulunmasına rağmen, en kötü alt yapı, en kötü yollar, en kötü çevre ve peyzaj düzeni, dünyanın dört bir yanından insanları ağırlayan Bodrum halkına reva görülmektedir. Her yıl artarak devam eden sel baskınlarına rağmen, bu yıl da dere yatakları ıslah edilmesi bir yana, yağmurların başlamasına rağmen mevcut dere yatakları ve kanalizasyonlar dahi temizlenmemiştir. Hal böyle olunca bu yıl daha büyük sel baskınları kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca dere yataklarının ve var olan kanalizasyonların temizlenmemesi nedeniyle, yağmur sonucu buralardaki kirli atıkların tamamı denize gitmektedir. Yine Bodrum yarımadasının birçok yerinde alt yapı bulunmaması ve gerekli denetiminde tam olarak sağlanmaması nedeniyle, karadan gelen atık kanalizasyon suları denizlerdeki kolibasil oranın her yıl artırmaktadır" dedi.

Bodrum'u Bodrum yapanın iki kat sınırı ile, begonviller arasındaki beyaz ve mavi renkler olduğunu belirten Süleyman Mazı, ana arterlerde dahi, beyaz dışında birçok renkte binaların bulunduğunu dile getirdi. Bodrum Belediyesi borç batağının içinde olduğunu söyleyen Mazı, "Bodrum yönetilememektedir. Üç yıldır hizmet sunamayan Bodrum Belediyesinin bu yönetiminden bundan sonraki süreçte hizmet bekleme umudumuz kalmamıştır. Yönetemiyorsunuz, yapamıyorsanız bırakınız. Bodrum'a ve Bodrumluya daha fazla eziyet etmeyin" diye konuştu.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!