Bağımlılıktan ‘AYIKTILAR’

Güncelleme Tarihi:

Bağımlılıktan ‘AYIKTILAR’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 15:12

Başbakan Yardımcısı ve Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı Numan Kurtulmuş, ziyaret ettiği AMATEM'de tedavi gören gençlerle bir araya gelerek, yaşam hikayelerini dinledi.

Haberin Devamı

Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmalarını, "Biz artık ayıktık" diyerek tanımlayan gençler, bağımlılara da “Ailelerinize, çocuklarınıza sarılın. Bu bırakılmaz bir şey değil. Bırakılır. ‘Bunu bırakamazsın ancak ara verirsin’ diyenlere aldırmayın. Ayık kalınabiliyor. Hiçbir faydası yok. Zararı çok” diyerek, içinde düştükleri bu durumdan kurtulmaları çağrısında bulundu. Sigara ile başlayıp esrar, uyuşturucu haplar ve en son eroinle yitmeye yaklaşan hayatlarını yeniden kazananlar, elde ettikleri yeni yaşamlarından memnun. Henüz lise yaşlarında uyuşturucuya başladığını anlatan evli ve bir çocuk babası İ.B., hap ve kokain kullandığını, düğününün olacağı dönemde de eroine başladığını belirtti. İ.B, 4-5 sene eve girmeden, sokaklarda, hastanelerde yatarak eroin kullandığını aktardı. “İ.B, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Altındağ Belediyesi elimizden tuttu.Sosyoloğumuz Güliz Hanım bizimle ilgilendi. Şimdi dört senedir temizim. Kendimi kızıma adadım. Bundan sonra başlamam. Bir insan, basit diye gördüğümüz sigarayı bırakamıyor. Uyuşturucu bunun kat be kat üstü.”

PATLICANIN LEZZETİNİ BİLMİYORDUM

Haberin Devamı

Bir başka genç İ.G. de maddi ve manevi olarak tükendikten sonra ailesine durumunu anlattığını ve uyuşturucudan kurtulmak için yardım istediğini aktardı. Tedaviye başladığını ve her şeyin çok iyi gittiğini belirten İ.G, "Bir senedir içmiyorum. İsteyince zaten insan yapar. İlk başta beyinde bitmesi gerekir diye düşünüyorum. Kendi yaptığımız hataları çok çok çekiyoruz. Bıraktıktan sonra hala kötülüklerini hissedebiliyorum. Artık yediğim içtiğimin tadı var. Patlıcanın bu kadar lezzetli olduğunu bilmiyordum. Yeniden doğmuş gibi oldum" diye konuştu.

AİLELER DESTEK OLMALI

Bağımlılıktan kurtulanların hikayelerini dinleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “İnşallah sizin gibi örnekler giderek çoğalır. Uyuşturucu kullanan gençlerimiz de bu illetten en kısa sürede kurtulurlar ve ayıkırlar. Bu iş sizlerde bitiyor. Altındağ Belediyesi sağ olsun, burada da AMATEM güzel hizmetler veriyor. Ailelerin destek olması lazım” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!