GeriSeyahat Babylon
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Babylon

Babylon

Babylon Nisan ayının açılış etkinliğini tüm zamanların en iyi caz müzisyenlerinden Ron Carter ile yapıyor.

Babylon, Nisan ayında yine yerli yabancı birçok müzisyeni ağırlıyor.

Konser merkezi Babylon, müzikseverlere farklı bakış açılarının toplandığı düzenli ve zengin bir program sunmaya devam ediyor. Yeryüzünün farklı seslerini müzikseverlerle buluşturan Babylon yeni ayının açılış etkinliğini tüm zamanların en iyi caz müzisyenlerinden Ron Carter ile yapıyor.

 

Babylon Nisan ayı boyunca sahnesinde, Alice Russell, Dreadzone, Yasemin Mori, Baba Zula, Okay Temiz, Sulukule Roman Orkestrası gibi yine yerli yabancı birçok müzisyeni ağırlıyor. Ayrıca her Pazartesi saat 22:00’da Babylon Lounge tutkunları Audio-Visual Performans Geceleri ile caz, ambient, electronica ve deneysel sesler, görselleri ile buluşuyor. (Detayları “Babylon Lounge’da bir şeyler oluyor” başlıklı haberde bulabilrsiniz.)

 

 

Geçen ay Hürriyet.com.tr’yi sıkı takip eden okurlarımız bizden pek çok etkinliğe bilet kazandılar. Siz de konser ve söyleşilere bilet kazanan şanslı okuyucularımızdan olmak istiyorsanızNisan ayı boyunca Hürriyet.com.tr’yi takip etmeye devam edin.

 

 

Babylon resimli Nisan ayı etkinlik rehberi

 

 

 

BABYLON'DA BU AY

 

RON CARTER “DEAR MILES”

1 Nisan 2009 Çarşamba / 21:30

2 Nisan 2009 Perşembe / 21:30

 

 

Tüm zamanların en iyi caz müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen ve 60’lı yıllardan bu yana dünya çapında tanınan bascı ve viyolonselist Ron Carter, Miles Davis’e adayacağı iki performans için Babylon'da olacak. Tommy Flanagan, Gil Evans, Lena Horne, Bill Evans, B.B. King, the Kronos Quartet, Dexter Gordon, Wes Montgomery ve Boby Timmons gibi ünlü isimlerle çalışıp, 2500 kadar albümün yapımında rol alan sanatçı 1960’ların başında Amerika’nın çeşitli yerlerinde Jaki Byard ve Eric Dolphy ile konserler verdi.

 

1963’den 1968’e kadar Miles Davis Quintet grubunun bir üyesiydi. Detroit News tarafından “Yüzyılın En İyi Basçısı “ olarak seçilen Carter, Downbeat dergisi tarafından “Yılın En İyi Caz Basçısı” ödülüne layık görüldü, National Academy of Recording Arts and Science tarafından ise “En İyi Müzisyen” ödülünü aldı. 1993 yılında Miles Davis Tribute Band ile “En İyi Caz Enstrüman Grubu” dalında ilk Grammy ödülünü kazanan sanatçı, 1998’de “Sheet Blues” şarkısıyla ikinci Grammy ödülüne layık görüldü. Ron Carter halen çeşitli üniversitelerde caz üzerine eğitim veriyor ve müzik hayatına hiç ara vermeden devam ediyor. Müziğindeki müthiş melodi ve ritim sayesinde dinleyicisi üzerinde ciddi bir etki bırakan Ron Carter’ın Miles Davis klasiklerini yorumlayacağı bu performansları kaçırmayın!

  

Ron Carter (bas)

Stephen Scott (piyano)

Payton Crossley (davul)

 

 

 

 

BORA UZER

3 Nisan 2009 Cuma / 23:00

 

Bugüne kadar sahnedeki muhteşem performansı ile herkesin dikkatini çeken ve başarısı kulaktan kulağa yayılan Kangroove grubundan tanıdığımız Bora Uzer, B1 adını verdiği ilk solo albümünü Şubat ayının son haftasında Doublemoon etiketiyle yayımlıyor. Albümün tanıtım konseri ise; 26 Şubat Perşembe gecesi Babylon'da gerçekleştirilecek.

Albümün çıkış şarkısı 'Aramızda 1 Gerginlik mi Var?' olarak belirlendii. 8 türkçe, 4 İngilizce şarkıdan oluşan ilk solo  Bora Uzer albümü B1'in sürprizlerinden biri de Kenan Doğulu ile düet olan 'Bundan Sonra Böyle' isimli şarkı.

Bora  Uzer , B1 ile bu yılın ilk önemli çıkışına imza atıyor. Uzun zamandır popüler müzikte hissettiğimiz erkek vokal eksikliğini giderecek yeni bir soluk olan Bora'ya kulak vermeyi ihmal etmeyiniz.

 

 

 

 

 

Nail Dilmener & Sarp Dakni“Eski 45’likler”

4 Nisan 2009 Cumartesi / 23:00

 

Naim Dilmener ve Sarp Dakni bu kez aynı DJ kabininden lezzetli bir “Yerli ve Yabancı Eski 45’likler” kokteyli sunuyor. Ajda Pekkan’dan Raffaella Carra’ya, Enrico Macias’tan Erol Büyükburç’a, Altın Mikrofon’dan Eurovision’a (üç kere) “Pop! Pop! Pop!”. Bu Ne Dünya Kardeşim'den Bang Bang’e, eskiden yeniye, dünden bugüne birbirinden güzel Eski 45'likler. Hep bir ağızdan 'Hür doğdum hür yaşarım!’ ve ‘On S'Embrasse Et On Oublie!’ diye haykırmak, eskilere dalıp gitmek için...

 

 

 

 

Lokal Anestezi - Nil Karaibrahimgil (Talk-Show)

6 Nisan 2009 Pazartesi / 20:30


Televizyonda izlediğin herhangi bir talk-show'u düşün, kameraları at ve mekanın Babylon olduğunu hayal et. Bu hayal, programın yaratıcısı Erim Özşen ve Lokal Anestezi'yle gerçek oluyor. 06 Nisan akşamı Nil Karaibrahimgil canlı performansları, arkadaşları, 'nil kiyisinda' albümü ve bu geceye özel sohbetiyle Lokal Anestezi'ye konuk oluyor. Birebir katılabildiğin, soru sorabildiğin, şarkı söyleyebildiğin, eğlenebildiğin ve kendin olabildiğin bir gece. Katıl; seni de konuşalım...

 

 

 

 

 

Efe Yaş Üzüm İle Yemekli Fasıl: Sulukule Roman Orkestrası

7 Nisan 2009 Salı / 20:30

 

Babylon’da Fasıl gecelerinin bu seferki konuğu eğlenceli müzikleriyle size fasıl ruhunu yaşatacak Sulukule Roman Orkestrası. Sulukule'nin yok olmasına karsı direnen mahalleli müzisyenlerden oluşan orkestra, yüzyılların  sesini bu defa Babylon sahnesinden duyuracak. Dökülen ritimlerinde hüznün değil yaşama sevincinin ve coşkusunun galip çıktığı Sulukule Roman Orkestrası’nın kıpır kıpır performansına hazır olun. Bir fasıl sofrasından beklediğiniz herşeyin emrinizde olacağı gecede yine son derece klasik bir eğlence sizi bekliyor.

 

 

 

 

Kolektif istanbul

8 Nisan Çarşamba / 21:30

 

Geçtiğimiz Haziran ayında çıkardıkları ikinci albümleri “Krivoto” ile tempo ve enerjiyi dolayısıyla da eğlenceyi ikiye katlayarak yoluna devam eden Kolektif İstanbul, Avrupa konserlerinin ardından tekrar İstanbulsahnelerinde. 

Geleneğe saygıyı terazinin diğer tarafında tutarak Balkan ve Anadolu kültürlerinin buluştuğu Doğu Avrupa geleneksel müziklerine dayalı repertuarını funk ve jazz altyapılarıyla yeniden yorumlayan grup, gayda, akordeon, klarnet, saksafon, tuba ve vurmalı sazların kullanımıyla zengin bir ses ve melodi birlikteliği sağlıyor. 

Kolektif İstanbul, enstrümanlarına hakim ve performanslarında cömert müzisyenleriyle yine doğaçlama bir şölen sunacak dinleyenlere. Gecenin finalini ise en eğlenceli Balkan şarkılarıyla Ali Doyran yapacak. 

Dans etmek, eğlenmek ve en önemlisi müzik için 8 Nisan akşamı Babylon’a!

 

 

 

Yasemin Mori

9 Nisan Perşembe / 21:30

 

Aslında bir konu var’ isimli şarkısıyla derinden ve emin adımlarla hayatımıza girmeyi başaran Yasemin Mori, kendisi hakkında tüm merakımızı gidermek üzere Babylon sahnesinde yerini alıyor. Albümündeki tüm şarkıların sahibi olan, farklı anlatımı ve değişik dünyasıyla ilgi çeken Yasemin Mori’nin sahne üzerinde hayranlarıyla iletişime geçeceği gecede albümün etkisi yüksek şarkıları kulaklarımıza ulaşacak. Yaptığı müziği derinlemesine hissettiği her halinden belli olan ve alternatif camianın iştahını kabartan bu narin kıza kulak verin!

 

 

 

 

DREADZONE +Style-ist (Dj Set)

10 Nisan Cuma / 23:00

  

Dub, reggae, techno ve folk müziğin mükemmel karışımı Dreadzone tüm gece dans edeceğiniz bir performans için Babylon'da! Birlikteliklerinin 15. yılını geride bırakan ve geçtiğimiz sene hit şarkıları Love the Life'ı yayınlayarak İngiltere ve Avrupa turuna çıkan grup, müzik otoriteleri tarafından övgü dolu yorumlar aldı. Özellikle Glastonbury performanslarıyla şaşaalı günlerine geri döndüklerini kalabalıklara gösteren Dreadzone'un tükenmeyen enerjisi size çok iyi gelecek!

 

 

 

 

 

DREADZONE MEMBERS MEET DOUBLEMOON+Mabbas (Dj Set)

11 Nisan Cumartesi / 23:00

 

Dub, reggae, techno ve folk müziğin mükemmel karışımı Dreadzone tüm gece dans edeceğiniz bir performans için Babylon'da! Birlikteliklerinin 15. yılını geride bırakan ve geçtiğimiz sene hit şarkıları Love the Life'ı yayınlayarak İngiltere ve Avrupa turuna çıkan grup, müzik otoriteleri tarafından övgü dolu yorumlar aldı. Özellikle Glastonbury performanslarıyla şaşaalı günlerine geri döndüklerini kalabalıklara gösteren Dreadzone'un tükenmeyen enerjisi size çok iyi gelecek

 

 

 

 

LOKAL ANESTEZİ – CEZA ( TALK SHOW)

13 Nisan Pazartesi / 20:30

 

Televizyonda izlediğin herhangi bir talk-show'u düşün, kameraları at ve mekanın Babylon olduğunu hayal et. Bu hayal, programın yaratıcısı Erim Özşen ve Lokal Anestezi'yle gerçek oluyor. 13 Nisan  akşamı Ceza canlı performansları ve bu geceye özel sohbetiyle Lokal Anestezi'ye konuk oluyor. Birebir katılabildiğin, soru sorabildiğin, şarkı söyleyebildiğin, eğlenebildiğin ve kendin olabildiğin bir gece. Katıl; seni de konuşalım...

 

 

 

 

SHIP OF FOOLS DANIELLE DE PICCOTTO – ALEXANDER HACKE

15 Nisan Çarşamba / 22:00

 

Bant Sunar: City Star Nights by Converse konser serisi Nisan ayında, Einstürzende Neubauten’in eski yıllarda gitaristi, son zamanlarda ise basçısı olan, aynı zamanda da yaptığı film müzikleri ve solo projesiyle, Türkiye’de de Fatih Akın’ın “Crossing the Bridge” filmi ve Baba Zula ile olan çalışmalarıyla iyice tanınan yetenekli müzisyen Alexander Hacke ve çok yönlü bir sanatçı olarak bilinen eşi Danielle De Picciotto’nun “Ship Of Fools” adlı performansını sahnede ağırlıyor. Geçtiğimiz sene DVD formatında yayınlanan Ship Of Fools, Ortaçağ’da yazılmış bir romandan etkilenerek ikili tarafından kurgulanmış bir sahne performansı. De Picciotto’nun karışık teknikle hazırladığı görseller ve Hacke’nin yazdığı müziklerin country’den elektronik tınılara, oryantal ritimlerden Berlin underground sahnesine uzanan çeşitliliğiyle Ship Of Fools’a Türkiye’den sürpriz konuk müzisyenler de eşlik edecek.

 

 

 

 

ALICE RUSSELL

16 Nisan Perşembe / 21:30

17 Nisan Cuma / 23:00

 

Soul, shoegaze ve powerpop akımlarının biricik prensesi Alice Russell, iki yıllık bir aradan sonra hayranları tarafından merakla beklenen yepyeni albümü "Pot Of Gold" için çıktığı dev dünya turnesi kapsamında çok özel iki gece için Babylon'da! New York Times, MOJO ve Rolling Stone eleştirmenleri tarafından övgüyle karşılanan albüm, Alice'in olağanüstü vokal yeteneğini bir kez daha ortaya koyuyor. Russell, Eva Cassidy, Stevie Wonder, Chaka Khan, Aretha Franklin ve Jill Scott gibi isimlerin çizgisinde başarıyla ilerliyor.

 

 

OLDIES BUT GOLDIES

18 Nisan Cumartesi / 22:00

 

Geçmişte kalan günlerin enerjisini yeniden bedeninizde hissedeceğiniz Oldies But Goldies’le; Depeche Mode, The Cure, Madonna, A-Ha, Chic, Duran Duran, Snap, Cyndi Lauper, ABBA, Donna Summer, James Brown, Nena, Culture Club, U2, Blondie, The Smiths, Wham!, Frankie Goes To Hollywood, Michael Jackson ve The Clash gibi hiç eskimeyen isimler ve unutulmayan şarkıları Murat Beşer ve Mabbas’ın maharetli DJ setleri ve Engin Eraydın’ın etkileyici görselleriyle yeniden hayat buluyor. Babylon programının vazgeçilmezi, tüm zamanların en eğlenceli partisi Oldies But Goldies için hazırlanın!

 

 

 

Lokal Anestezi - Şevval Sam

20 Nisan Pazartesi / 20:30


Televizyonda izlediğin herhangi bir talk-show'u düşün, kameraları at ve mekanın Babylon olduğunu hayal et. Bu hayal, programın yaratıcısı Erim Özşen ve Lokal Anestezi'yle gerçek oluyor. 20 Nisan akşamı Şevval Sam canlı performansları ve bu geceye özel sohbetiyle Lokal Anestezi'ye konuk oluyor. Birebir katılabildiğin, soru sorabildiğin, şarkı söyleyebildiğin, eğlenebildiğin ve kendin olabildiğin bir gece. Katıl; seni de konuşalım...

 

 

 

 

OKAY TEMİZ, HARALD SWENSSON PROJECT

GEZİNTİ MEETİNG

21 Nisan Salı / 21:30

 

Okay Temiz, batı enstrümanlarına etnik çalgıların karışmasıyla ortaya çıkan ilginç performansı için sizi bir kez daha Babylon’a davet ediyor. Okay Temiz'in 1972'de Stockholm'de kurduğu Oriental Wind, İskandinavya ve Avrupa'nın önde gelen müzisyenlerinden oluşuyor. Henüz "dünya müziği" kavramının var olmadığı bir dönemde bu müziği senelerce sürdüren topluluk, başta Türk folk ve Sufi müziği olmak üzere Afrika ve Hint folk müziklerini, caz müziğinin serbest yapısı ve geniş yelpazesi içinde sunuyor.

 

 

 

 

DEPECHE MODE PARTY “SOUND OF THE UNIVERSE”

22 Nisan Çarşamba / 21:30

 

New Wave’in efsane grubu Depeche Mode’un 12. stüdyo albumü “Sounds of The Universe” resmi tanıtım partisinde Babylon’da buluşuyoruz. 14 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleşecek olan konser öncesinde, bugüne kadar ki tüm yeni Depeche Mode albüm tanıtım partilerinin yapıldığı yerde yani Babylon’da “Sounds of the Universe”ü keşfe çıkıyoruz. Neu Promotins ve Depeche Mode Türkiye ( www.depechemodeTR.com ) ’nin organizasyonunu üstlendiği partinin ev sahibi DJ Neu! olacak. EMI Müzik Türkiye de çekilişle dağıtılacak posterlerin, DVD-CD’lerin sağlayıcısı olarak geceye destek verecek.

 

 

 

 

BABA ZULA ÇENGİ GECESİ

23 Nisan Perşembe / 21:30

 

Türk müzik aletlerini elektronik öğelerle ustalıkla buluşturan Baba Zula, bu kez geleneksel "çengi" gecelerini anımsatacak çok eğlenceli bir performansla hayranlarıyla buluşuyor. Baba Zula, modern dansözleri ve şölen havasındaki canlı performanslarıyla Türk müziğine yeni bir soluk getirdi. Avrupa'da çok sayıda büyük festivalde gerçekleştirdikleri konserleriyle yurt dışında da hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan topluluk, Dondurmam Gaymak, Tabutta Rövaşata ve Fatih Akın'ın Crossing The Bridge soundtrack'lerine de imzasını atmıştı. 2006'de kuruluşunun onuncu yılını kutlayan Baba Zula ekibine bu gece Serra Yılmaz ve Sema Yıldız da eşlik ediyor.

 

 

 

 

S.O.A.P KOZMO PRESENTS: PILOOSKI

24 Nisan Cuma / 23:00

 

Frankie Valli’nin unutulmaz klasiği Beggin’i tam 40 yıl sonra yeniden dünya listelerinin zirvesine yerleştiren DJ Pilooski, Kozmo Disco serisi kapsamında Babylon’da DJ kabinini ele geçiriyor.Fransız DJ Pilooski müzik hayatına, 90’lı yılların ortasında çeşitli Amerikalı ve Fransız rap sanatçılarıyla çalışarak bir hip hop prodüktörü olarak başladı. Çeşitli indie plak şirketleriyle çalıştıktan sonra 2000 yılında Diamond Traxx ile anlaşan Pilooski, “Can’t there be love” ve “A Peu Pres” adlı hit parçalarını piyasaya sürdü. Aynı yıl kendiyle aynı müzikal altyapıya sahip olan D-I-R-T-Y ekibi ile birlikte Edwin Starr, Jackson Jones ve Del Shannon gibi ünlü isimlerin parçalarını yeniden düzenleyerek tüm dünyada disco müzikseverleri ateşledi. Ekip bu çalışmalarıyla, dünya çapında bilinen Laurent Garnier, Simian, Tiga ve Yvan Smagghe gibi DJ’ler tarafından büyük destek ve beğeni topladı. Pilooski’nin müzik dünyasındaki hızlı yükselişi Warner UK tarafından da fark edildi ve Frankie Valli’nin ünlü şarkısı Beggin’i yeniden yorumlayarak piyasaya sürdü. Bugüne kadar dünyanın pek çok ünlü kulübünde ve müzik festivalinde yer alan DJ Pilooski çılgınlığına Babylon’da hazırlanın ve bir ağızdan Beggin diye haykırmak için orada olun.

 

 

 

 

THIEVES LIKE US

25 Nisan Cumartesi / 23:00

 

Elektronik/Dans dünyasının yeni kahramanları Thieves Like Us, yepyeni albümleri “Play Music”in tanıtımı için çıktıkları dünya turnesi kapsamında Almanya, Fransa, Hollanda ve Meksika'dan sonra bu kez Türkiye'de! 2002’de Berlin’de bir araya gelen çılgın üçlü, aslında iki İsveçli ve bir Amerikalıdan oluşuyor. Başlangıçta çalışmaları sırasında dil ve kültür farklılıkları yüzünden bir miktar zorluk çekmiş olan ekibin rock ve pop müziğe olan tutkusu onları daha sonra tekno ve elektro müziğe itti. DJ setleriyle eğlence ve gece hayatında sivrilmeye başlayan Thieves Like Us, Berlin’den New York’a taşındıktan sonra  elektronik müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmış oldu. Bugünlerde Paris’te çalışmalarına devam eden Thieves Like Us, “Play Music” adlı albümlerinde yer alan  “Drugs in my body”, “Desire” gibi hit şarkılarla Babylon’da ayaklarınızı yerden kesecek!

 

 

 

 

Efe Yaş Üzüm İle Yemekli Fasıl: Sulukule Roman Orkestrası

28 Nisan Salı / 20:30

 

Babylon’da Fasıl gecelerinin bu seferki konuğu eğlenceli müzikleriyle size fasıl ruhunu yaşatacak Sulukule Roman Orkestrası. Sulukule'nin yok olmasına karsı direnen mahalleli müzisyenlerden oluşan orkestra, yüzyılların  sesini bu defa Babylon sahnesinden duyuracak. Dökülen ritimlerinde hüznün değil yaşama sevincinin ve coşkusunun galip çıktığı Sulukule Roman Orkestrası’nın kıpır kıpır performansına hazır olun. Bir fasıl sofrasından beklediğiniz herşeyin emrinizde olacağı gecede yine son derece klasik bir eğlence sizi bekliyor.

 

 

 

 

SAKİN

29 Nisan Çarşamba / 21:30

 

Ülkemizin önde gelen indie/rock topluluklarından olan ve 1999 yılında kurulan Sakin, 2002'den itibaren çeşitli festivallerde sahne almaya başladı. Ekip, 2005 yılında ikinci demo kayıtlarını tamamlayıp “Denek Hayatım”, “Laleler Beyaz”, “Kırmızı Oda” gibi hit şarkılarını “Hayat” albümü ile piyasaya sürdü. 2006 yılından beri daha geniş kitlelere ulaşmayı başaran grubun dinamik performansı bu kez Babylon sahnesinde...

 

 

 

 

OLDIES BUT GOLDIES İŞTEN SONRA

30 Nisan Perşembe / 19:30

 

Artık işten çıktıktan sonra evinizin yolunu tutmak zorunda değilsiniz. Babylon efsane partisi Oldies But Goldies’in saatlerini işten hemen sonra kendini eğlencenin kollarına atmak isteyenler için erkene çekti. Madonna, A-Ha, Chic, Duran Duran, Snap, Cyndi Lauper, ABBA, Donna Summer, James Brown, Nena, Culture Club, U2 ve Blondie gibi hiç eskimeyen isimlerin unutulmayan şarkılarının Murat Beşer ve Mabbas’ın DJ seti ve Engin Eraydın’ın görselleriyle yeniden hayat bulduğu gecede, dileyenler hamburger, pizza ve patates kızartması seçenekleriyle karnını doyurabiliyor. Eğlenceyi ertelemeyin!

 

 

Adres: Şehbender Sokak No:3 Tünel-Asmalımescit-Beyoğlu 34430 İstanbul
Tel: 0.212.292.73.68

http://www.babylon.com.tr/

 

 

 

 

 

False