Babaya ölüm daveti

Güncelleme Tarihi:

Babaya ölüm daveti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 11:03

TEM Otoyolu’nda meydana gelen kaza aile faciasına dönüştü. Maddi hasarlı kaza yapan genç, yardım istediği anne ve babasını olay yerine çağırdı. Bu sırada trafik ekipleri işlem yaparken, buzlanan yolda kayan başka bir araç, baba ile oğula çarptı. Kazada baba ölürken, oğlu yaralandı.

Olaya tanık olan annenin feryatları yürek dağladı.

Bugün 03.30 sıralarında Okmeydanı-TEM bağlantı yolu Kemerburgaz sapağında maddi hasarlı kaza yapan Görkem Damar, önce polisi daha sonra, annesi Havva ve Danıştay’dan emekli babası Emrullah Damar’ı arayarak olay yerine gelmelerini istedi. Çocuklarının kaza yaptığını duyan Damar Çifti, hemen olay yerine geldi. Trafik ekipleri işlem için kaza yapan aracı yol kenarına çekti.

Polis ekipleri kaza tutanağını yazmaya hazırlanırken, aynı yoldan hızla gelen ve buzlanma nedeniyle kayarak kontrolden çıkan Uğur Baş yönetimindekii 34 ZY 7060 plakalı otomobil, önce Görkem Damar ile babası Emrullah Damar’a, ardından da 34 A 5673 plakalı trafik ekip otosuna çarptı. Yol kenarındaki çimenlik alana uçan ve bacağı kopan Emrullah Damar olay yerinde yaşamını yitirdi. Sağ ayağında kırıklar olan Görkem Damar ise kazadan yaralı olarak kurtuldu. Görkem Damar, babasının cesedinin yanında sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi.
/images/100/0x0/55ea6b14f018fbb8f87e9c9b

GEÇ GELEN AMBULANSA İSYAN

Bu sırada, olaya şahit olan anne Havva Damar, sinir krizleri geçirdi. Ambulans beklenirken, “Ah benim kuzularım. Canlarıma yardım edin, yardım edecek kimse yok mu?” diye bağıran anne Damar’ın feryatları yürek dağladı. Ölen eşi ve yaralı oğlunun başında sinir krizleri geçiren anne Damar, sağlık ekiplerinin geç kalmasına da tepki gösterdi. Polis ekiplerine ambulansın neden geç kaldığını soran anne, özel ambulans çağırılmasını istedi. Sinir krizleri geçiren anneyi sakinleştirmeye çalışan polis ekipleri başarılı olamadı. Bir süre sonra beklenen ambulans olay yerine geldi.

SEDYEYİ GÖRÜNCE ÇILGINA DÖNDÜ

Sağlık ekiplerinin bazıları yaralıya müdahale ederken bir sağlık görevlisi de yaralının taşınması için sedye getirdi. Sedyeyi gören anne Damar sinir krizleri geçirirken, yaralı halde yerde yatan oğlu Görkem Damar, babasının yaşadığını söyleyerek annesini sakinleştirmeye çalıştı. Ancak anne Damar bir türlü sakinleşmedi. Oğul Görkem Damar da annesini feryatları üzerine ağlamaya başladı. Anne Damar bir ara ölen eşinin yanına gelerek konuşmaya çalıştı. Sağlık ekiplerine eşinin yaşayıpp yaşamadığını soran anne, eşinin bir an önce hastaneye yetiştirilmesini istedi. Ancak sağlık ekipleri sinr krizleri geçiren anneye sakin olmasını söyledi.

YOL 2 SAAT KAPANDI

Daha sonra sağlık ekipleri, yaralı Görkem Damar’ı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Kazaya karışan ikinci araçta yaralanan sürücü Uğur Baş, Arslan Bat ve iki genç kız, başka bir ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazaya neden olan araçta bulunan bir kız ise görüntüsünün çekilmemesini isteyerek ağlamaya başladı. Görkem Damar, ilk müdahalesinin ardından Florance Nightingale Hastanesi’ne sevkedildi. Burada tedavi altına alınan yaralının durumunun iyi olduğu belirtildi.

Polis ekipleri, kaza nedeniyle buzlanan yolu yaklaşık 2 saat süreyle araç trafiğine kapattı. Karayolları ekipleri, buzlanan yolu kazanın ardından tuzladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!