Babası için zirve tırmanışı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Babası için zirve tırmanışı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 18:20

Babası için zirve tırmanışı yaptı

Haberin Devamı

İZMİRLİ 18 yaşındaki Kardelen Büyükburç, Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir İl Temsilciliği yaptığı sırada hayatını kaybeden babası Koray Büyükburç adına Isparta Barla Dağı'na düzenlenen turmanışa katılarak zirve yaptı.

Ölümünün 10'ncu yılında Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir İl Temsilciliği'nin düzenlediği 'Büyükburç Isparta Barla Dağı Zirve Tırmanışı' etkinliğine İzmir dağcılık kulüplerinden 25 temsilci katıldı. Etkinliğe babası öldüğünde 8 yaşında olan Kardelen Büyükburç, annesi Kadriye İlban Büyükburç ile katıldı. İlk kez yüksek dağ tırmanışına katılan genç kız, zirvede gözyaşlarını tutamadı.

Zirvede, Koray Büyükburç adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan dağcı arkadaşları adına bir konuşma yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Siyami Çetin, "Genç yaşta kaybettiğimiz Koray Buyukburç'un dağcılık sporu ile ilgili ilke ve öğretileri hala devam ediyor. Türkiye'nin en fazla dağcılık sporunun yapıldığı il İzmir'dir. Bunda Büyükburç'un çok katkısı vardır. Dağcılık sporu, kişilere dayanışmayı, paylaşımcılığı, birlik olmayı, vefakâr olmayın öğretir" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!