Babanıza kral gibi kahvaltı

Güncelleme Tarihi:

Babanıza kral gibi kahvaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2010 00:00

Babalar Günü’nü kendi ellerinizle hazırlayacağınız, krallara layık bir kahvaltı sofrası ile unutulmaz hale getirebilirsiniz.

BABALAR Günü’nde, hayatınızın en değerli varlığı olan babanızı, krallara layık bir sofra ile ağırlayabilirsiniz.
Babanız, güzel bir kahvaltı ya da bruncha hayır diyemeyecektir. Bu özel günde babanızla birlikte Başkent’teki pek çok kahvaltı mekanından birini seçerek keyifli bir gün geçirebileceğiniz gibi, babanıza kendi ellerinizle sürpriz bir kahvaltı hazırlayarak da bu anlamlı günü unutulmaz kılabilirsiniz.
Kahvaltı masanızı peynir, zeytin çeşitleri, babanızın en sevdiği reçeller, meyve suları, simit ve poğaça çeşitleri, omlet, menemen gibi yiyecek ve içeceklerle unutulmaz bir sofraya dönüştürebilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde başlayacağınız kahvaltıyı, günlük gazeteler, babanızın sevdiği müzikler ve keyifli bir sohbet ile öğlen saatlerine kadar sürdürebilirsiniz.
Kahvaltıdan sonra hazırlayacağınız meyve salatası, kek, pasta gibi gıdalar, kahvaltı masanızı daha da keyifli bir hale getirecektir.
Babalar gününde hazırlayacağınız şık kahvaltı masasına renk katacak bazı kolay tarifleri sizin için araştırdık:

Akdeniz Usulü Omlet

Babanız için Akdeniz Usülü Omlet yapabilirsiniz. Omlet için gereken malzemeler, iki yumurta, iki orta boy rendelenmiş domates, bir avuç ince dilimlenmiş kabak, iki avuç ince dilimlenmiş mantar, iki yeşil biber, bir kırmızı biber, üç avuç ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, acı sos, rendelenmiş peynir, bir avuç yeşil kırma zeytin, bir tatlı kaşığı zeytinyağı, karabiber, taze fesleğen ve kekik.

Hazırlanması:
Bir çorba kaşığı zeytinyağını yüksek ateşte kızdırın. Dilimlenmiş kabakları atın ve iki dakika kadar tavada çevirin. Biberleri ekleyin ve iki dakika daha çevirin.
Domates rendesi, tuz ve mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıncaya kadar iki dakika daha tahta kaşıkla tavada çevirin, acı sosu tavaya dökün. Sebzelerin saldığı su yeterli değilse, yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyin. Sıcak su kaynadıktan sonra ateşi iyice kısın.
Çekirdeklerinden ayıklanmış yeşil zeytin ile ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edin. Çırpılmış yumurta ve karabiber ekleyin. Bir tahta kaşıkla yumurtanın tüm malzemelere dağılmasını sağlayın. Yumurtanın fazla katılaşmasına izin vermeden hafif sulu kalacak şekilde servis yapın.
Üzerine rendelenmiş peynir, taze fesleğen ve kekik koyabilirsiniz.

Papazın Bağı’nda brunch yok piknik var

ANKARA’nın cennet mekarlarından biri olarak tarif edilen Papazın Bağı, Başkent halkına brunch yerine piknik havasında kahvaltı yapma imkanı sunuyor.
Gaziosmanpaşa’da bulunan Papazın Bağı Cafe, girişinden itibaren misafirlerini yeşillikler içinde karşılıyor. Ankara’nın stresinden biran da olsa uzaklaşmak isteyen vatandaşlara hizmet vermeye devam eden Papazın Bağı, özel kahvaltısının brunch keyfini aratmayacak kadar iyi olduğu konusunda iddialı.
Özellikle yaz aylarında cennet bahçesi olan Papazın Bağı haftanın yedi günü hizmet veriyor. Kahvaltı tabağı için herhargi bir saat aralığı bulunmuyor. Gözleme çeşitleri ve sigara böreği denenmesi gereken yiyecekler olarak gösteriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!