Babaeski'de kan bağışı kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Babaeskide kan bağışı kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 13:13

Babaeski'de kan bağışı kampanyası

Haberin Devamı

Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski İlçesi'nde Türk Kızılay'ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasında 46 ünite kan toplandı.

Türk Kızılay’ı Babaeski Şube Başkanlığı ile Edirne Türk Kızılay’ı Kan Bağışı Merkezi Mobil ekibi 'gönüllü kan bağışı' kampanyası düzenledi. İlçenin Atatürk Meydanı, Hükümet Konağı önünde başlatılan kampanyada kısa sürede 46 ünite kan toplandı. Türk Kızılay’ı Babaeski Şube Başkanı Necip Fıçıcı ve Edirne Türk Kızılay’ı Kan Bağışı Merkezi Müdür vekili Dr. İsmail İsmail başkanlığında düzenlenen kampanyada, 2 yardımcı personel ve 3 hemşire görev aldı.

Şube Başkanı Necip Fıçıcı, kan bağışının gönüllülük işi olduğunu belirterek, "Hayat kurtarmaya gönül vermiş olan halkımız her zaman olduğu gibi bu defa da duyarlı davranarak 46 ünite kan bağışında bulundu. Bir ünite kan kurtarılan 3 can olduğuna göre bağışta bulunanların yaptığı insanlık görevi hepimizi onurlandırdı. Ne mutlu onlara ki bu kadar insana umut verdiler. Hiç tanımadıkları insanlar onların kanıyla hayat buldular. Onları bütün samimiyetimle kutluyor tebrik ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!