Babaeski'de dezavantajlı çocuklara uçurtma şenliği

Güncelleme Tarihi:

Babaeskide dezavantajlı çocuklara uçurtma şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 17:07

Babaeski'de dezavantajlı çocuklara uçurtma şenliği

Haberin Devamı

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü, 'Mutlu Çocuk, Mutlu Toplum' projesi kapsamında dezavantajlı çocuklar için uçurtma şenliği düzenlendi. 

Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen uçurtm aşenliğine, Kaymakam Hakan Özarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, okul müdürleri,öğretmenler, Gazi Osman Paşa İlkokulu, Fatih İlkokulu ve Babaeski Ortaokulu'nda eğitim gören dezavantajlı gruptaki öğrenciler katıldı. Şenlikte çocuklar, halaylar eşliğinde uçurtmalarını uçururken, bazıları ise voleybol aynayıp eğlendi. Çocuklara, sucuk ekmek, ayran ve tubumba tatlisi ikram edildi.

Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, 'Mutlu Çocuk, Mutlu Toplum Projesi'nin  2016-2017 eğitim öğretim yılında başladıklarını belirterek, "O projenin sonucunda dezavantajlı grupta olan öğrencilerimizin okula devamında yüzde 63 arttığını gördük. Bu yıl 2017-2018 eğitim öğretim yılında da ayni projeyi yıl boyuna yaymak için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne sunduk. Sağ olsun Sayın valimizin çok büyük katkıları ile ilçe kaymakamımızın destekleri ile projemiz onaylandı. Bu proje ile İlçemizdeki dezavantajlı gruptaki öğrencilerin ulaşım sorunlarını giderdik. Okula artık ulaşmalarında hiçbir engel kalmadı. Bunun yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda her türlü imkanı, her türlü desteği verdik. Öğrencilerimiz çok güzel etkinlikler yaptılar. Etkinliklerimizin bir ayağı da bugünkü uçurtma şenliğimiz oldu.  Buradaki etkinlikte onların mutlu olması ve güzel bir gün geçirmelerini hedefledik. Sizlerin de gördüğü gibi hepsi gerçekten çok şen ve mutlu, huzurlu bir vaziyette. Bunun finalinde de inşallah Haziran ayı içerisinde okullar kapanmadan, çocuklarımızın resim şovunu, mehter gösterilerini, halk oyunlarını, seramik ve resim sergilerini birçok etkinliklerimizi sizinle paylaşmış olacağız. Burada amacımız başta çıktığımız yolda çocuklarımızın mutlu, okullarında huzurlu olmasıydı. İnşallah bunu bu yılda, kazasız, belasız bir şekilde bitirmiş olacağız. Onlara kahvaltı etme alışkanlıklarını kazandırmak içinde belli okullarımızda kahvaltılarını ücretsiz olarak sunduk onlara, bitirip bunları okulda mutluluğu, huzuru bulmalarını sağlayıp eğitime devamlarını sağlayıp, ön plana çıkarmak, çünkü eğitime devam eden eğitimden kopmayan öğrencimizin ileri de çok güzel meslekler sahibi olarak karşımıza çıkacağını biliyoruz. Bu yüzden gençlerimizi ve çocuklarımızı çok önemsiyoruz" dedi.

Kaymakam Hakan Özarslan, projenin bir ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, projeye destek verenlere teşekkür etti. Özarslan, "Tabii çocuklarımız bizim geleceğimiz, yarınlarımız, umudumuz. Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için tüm çabayı gösteriyoruz. Gönül ister ki, dezavantajlı çocuk hiç olmasın ama bu dünya da ve her ülkede var. Dezavantajlı gruplar, dezavantajlı çocuklar her yerde var. Önemli olan bunları entegre etmek ve onların dezavantajlı durumlarını gidermek ve geleceğe umutla bakan çocuklar olarak, yetiştirmek. O nedenle bu proje buna katkı sağlıyor. Her çocuk bizim için değerli, bizim yetişmiş çok kendine güvenen, bilinçli ve donanımlı gençlere ihtiyacımız var. Çocuklar geleceğin gençleri, öğretmenleri, polisleri, hakimleri, savcıları, bürokratları, esnafı ve gazeteci olacak. İnşallah hepsi bu ülkede yaşamanın, mutluluğunu, onurunu ileride ki yaşlarda yaşarlar. Ben bu projenin çok faydalı bir proje olduğuna inanıyorum. İnşallah bu proje Sayın valimizin destekleri ile yıllarca devam eder" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!