Bababeskili Beşiktaşlılar, 33 ünite kan bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Bababeskili Beşiktaşlılar, 33 ünite kan bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2018 17:10

Bababeskili Beşiktaşlılar, 33 ünite kan bağışladı

Haberin Devamı

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra Beldesi’nde Beşiktaşlılar Derneği ile Kızılay Edirne Kan Bağışı Merkezi mobil ekibi tarafından ortaklaşa düzenlenen kan bağışı kampanyasında 33 ünite kan bağışlandı.

Kan bağışında, Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi Sorumlusu Dr. Erhan Aksoy ve 3 hemşire görev aldı. Gönüllü Kan Bağışı Kampanyasına eşi Canan Can ile birlikte gelen Büyükmandıra Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Yusuf Can, “Büyükmandıra Beldesinde yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemine gönülden inanan Beşiktaşlı taraftarlarımız çağrılarımıza duyarsız kalmadı. Kültür Parkında kurulan Kızılay çadırına üyelerimiz tarafından gönüllü kan bağışı talebi oldu. Bunlardan uygun bulunan 33 ünite kan Edirne Türk Kızılay’ı Kan Bağışı Merkezi Sorumlu Hemşireleri tarafında alınmıştır. Bir ünite kanın 3 can olduğunu dikkate alırsak bağışlanan kanın önemi bir kat daha artmış olur. Hayat kurtarmanın önemine inanarak bağışta bulunan Büyükmandıra Beşiktaşlılar Derneği Üyelerine gösterdikleri duyarlılık nedeniyle ben Dernek Başkanı olarak bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Erhan Aksoy ise “Öncelikle bu kampanyamıza duyarlı davranarak 33 ünite kan bağışında bulunan Büyükmandıra Beşiktaşlılar Derneği Başkan ve Üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Bizim Kızılay olarak amacımız, hastanelerin ve dolayısıyla hastaların ihtiyaç duymakta olduğu kanın yüzde yüzünü karşılayabilmek. Bunun için daha çok çalışıp geniş kitlelere sesimizi duyurarak halkımızı bilinçlendirip yeni bağışçılar kazanmalıyız. Daha fazla kan alabilmeliyiz ki daha fazla hastanın derdine çare olabilelim. Bundan sonraki kampanyalarda bu umudumuzun gerçekleşmesine yardımcı olabilmeniz için sizleri bekliyoruz” diye konuştu.

Kampanya kapsamında 33 ünite kan toplandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!