Azeri profesör Halilova: Hiçbir Türk soykırım yapmaz

Güncelleme Tarihi:

Azeri profesör Halilova: Hiçbir Türk soykırım yapmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 14:42

Azeri profesör Halilova: Hiçbir Türk soykırım yapmaz

Haberin Devamı

Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA) - EMEKLİ akademisyen, Azerbaycan Kadın Hukuku Müdafaa Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hanım Halilova, "20'nci Yüzyıl'ın sonunda bütün dünyanın gözü önünde Azerbaycan'da, Hocalı'da bir katliam değil, soykırım yapılmıştır. Dünyanın gözü önünde Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'si işgal edildi. Utanmadan 'Türkler soykırım yaptı' diyorlar. Hiçbir Türk soykırım yapmaz" dedi.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tarih Bilim ve Ekonomi Topluluğu ile Gıda Akademisi Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlediği 'Türk Dünyasının Uğradığı Haksızlıklar ve Sözde Ermeni Soykırımı' konulu konferansa katılmak üzere gelen emekli akademisyen, Azerbaycan Kadın Hukuku Müdafaa Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hanım Halilova, sözde Ermeni soykırımıyla ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Sözde soykırım meselesinin tüm dünyanın gündeminde olduğunu aktaran Prof. Dr. Halilova, "Aslında 20'nci Yüzyıldan önceye baksak, 'soykırım' diyen büyük devletler 20'nci Yüzyılın sonunda bütün dünyanın gözü önünde Azerbaycan'da, Hocalı'da bir katliam değil bir soykırım yapmıştır. Bu bir vandalizmdir. Bu soykırım karşısında dünya susmuştur. Dünyanın gözü önünde Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'si işgal edildi. Utanmadan 'Türkler soykırım yaptı' diyorlar. Hiçbir Türk soykırım yapmaz. Bugüne kadar bakın hangi Türk soykırım yaptı. Bütün baskılar Türkiye'nin üzerinde" dedi.
'PKK'YI DA ERMENİLER KURDU'
Türkiye'nin jeopolitik ve stratejik olarak Türk ve İslam dünyasında özellikle Türk dünyasında tek lider devlet olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Halilova, "Bunun için bütün baskılar Türkiye üzerinde olacaktır. Esas amaçları Türkiye'yi yok etmek. Asala bitti, hemen PKK kuruldu. PKK'yı da Ermeniler kurdu. Asala'ya katılmayan Ermeniler gitti PKK'ya katıldı. Hiçbir Kürt, PKK'yı kurmaz. Kürtler de bizim kardeşimiz. PKK bitse başka bir şey bulurlar" diye konuştu.
'TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMADILIR'
15 Temmuz darbe girişimini de değerlendiren Prof. Dr. Halilova, "Bu darbe girişimi beni çok üzdü. Türkiye'mizi Allah korusun ve koruyacaktır. Bu darbe girişiminde insanlar birlik beraberlik gösterdi. Sağı da solu da hepsi bir yerde durdu. Böyle olmasında fayda var. Çünkü Kerkük, Musul, Bayırbucak Türkmenleri, Doğu Türkistan, Karabağ nerede bir Türk varsa onun bir ümidi var o da Türkiye'miz. Bunun için Türkiye'miz güçlü olmalıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!