Azeri konuklarından, Sözlü’ye övgü

Güncelleme Tarihi:

Azeri konuklarından, Sözlü’ye övgü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 09:14

AZERBAYCAN Milletvekili Sabir Rüstemhanlı ve Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Haberin Devamı

24 yıl önce gerçekleştirilen Hocalı Soykırımı’yla ilgili etkinliklere katılmak ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etmek için Adana’ya geldiklerini belirten Milletvekili Sabir Rüstemhanlı "Eski dostumuz, Ceyhan’dan da tanıdığımız Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etmeyi de kendimize borç bildik" dedi. Rüstemhanlı, şöyle devam etti:

"Kendisini belediye başkanı olmadan önce de tanırdık ve onun bu şehre emeğini, hizmetini gördük, çalışmalarının olumlu sonuçlarına tanık olduk. Türkiye’de Hüseyin Sözlü gibi çalışkan, kurucu şahıslar, kadrolar çok fazla yok. O yüzden Hüseyin Sözlü gibi insanları sevmek, kadrini bilmek gerek. Adana bu açıdan, Hüseyin Sözlü gibi bir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için şanslıdır."

Tenzile Rüstemhanlı da Hüseyin Sözlü’yü Azerbaycan’da 7’den 70’e herkesin tanıdığını ve sevdiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Kendisi Azerbaycan güldüğünde gülen, kederlendiğinde kederlenen evlatlarımızdan biridir. Türkiye’de hassasiyeti olan, Türk Milletini ve devletini seven herkesin de Hüseyin Sözlü’ye destek olacağına inanıyorum. Adanalılara bir sözüm var. Bu genç, kıymetli evladımızın kadrini bilip, kendisine destek olmak lazım. Bugün kendisini ziyaret etmekten gurur duyuyoruz. Aile olarak onunla dostluğumuzdan gurur duyuyoruz. Dürüst, namuslu bir belediye başkanı olduğunu da biliyoruz."

Başkan Sözlü de ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirerek şu değerlendirmeyi yaptı: "Kardeş Azerbaycan’dan iki değerli Türk aydınına Adana’da ev sahipliği yapmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Rüstemhanlılar ailecek Azerbaycan davasına ve Türklük davasına gönül vermiş insanlardır. Sabir Rüstamhanlı Azerbayca’nın bağımsızlık mücadelesinden emeği olan, ülkesinin bağımsızlık senedinde imzası bulunan kişidir. Tenzile Rüstemhanlı, bağımsızlık denildiğinde Türk kadınının gür sesini temsil eder. Sadece Azerbaycan Türk kadınlarının değil, Türk kadınının da iyi bir temsilcisidir..Kendilerine teşekkür ediyoruz. Adana’da her zaman evleri var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!