Azerbaycan'da yabancı radyolar susacak

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycanda yabancı radyolar susacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 16:02

Hür Avrupa Radyosu ve Radio Liberty (RFE/RL) Başkanı Jeffrey Gedmin, Azerbaycan'da yabancı radyo yayınlarının durdurulması kararını üzüntüyle karşıladıklarını söyleyerek, "Azerbaycan halkı, ihtiyaç duyduğu bilgi alma hürriyetinden mahrum edildi" dedi.

Gedmin, RFE/RL'nin Azerbaycan Türkçesinde hazırlanan internet sitesinde (www.azadlik.org) çıkan açıklamasında, Azerbaycan Milli Radyo Televizyon Şurasının aldığı yasaklama kararının Azerbaycan halkı adına da üzücü olduğunu kaydederek, kendilerinin bağımsız, doğru ve güvenilir habercilik yapmalarıyla tanındığını ifade etti.

Gedmin, Azerbaycan'da sivil toplumun kurulma aşamasında olduğunu belirterek, bu aşamada ülke vatandaşların haber alma özgürlüğünün önemli olduğunu bildirdi.

RFE/RL'nin internet sitesinde de gelişmeler, "Azerbaycan, RFE/RL ve diğer yabancı radyoları yasakladı" başlığıyla duyurulurken, ülkede yazılı basın ve internetin kısıtlı olduğu, halen radyo ve televizyonların ana haber alma kaynağı olduğu, bu alanda halen bağımsız yayıncı bulunmadığı ileri sürüldü.

Azerbaycan Milli Radyo Televizyon Şurası, bugün yaptığı toplantıda Amerika'nın Sesi (VOA), BBC ve RFE/RL radyolarının Azerbaycan Türkçesinde ve ülke frekanslarında yapılan yayınlarının 1 Ocak 2009 tarihinde sona erdirilmesini kararlaştırmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!