Ayvalık'ta kitap okuma seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta kitap okuma seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 16:40

Ayvalık'ta kitap okuma seferberliği

Haberin Devamı

BALIKESİR'İn Ayvalık ilçesinde, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla "Kitaptan Kanatlar" adı altında proje hazırlandı. 13 Şubat'ta başlayacak olan ve dört ay sürecek proje kapsamında merkezi ve yerel idare ile kamu kurum amirleri ve süreç içinde isteyen her vatandaşların öğrencilerle birlikte kitap okuyacağı bildirildi. Her ayın son haftası ayın en verimli kitap okuyan öğrencileri de proje çerçevesinde seçilerek bisiklet, dizüstü ve mini tablet bilgisayarlarla ödüllendirileceği duyuruldu.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) kapsamında ilçede okuma alışkanlığını geliştirmek için proje hazırlayıp, Ayvalık Belediyesi ve kaymakamlık ile protokol imzaladı. "Kitaptan Kanatlar" adı verilen projenin protokolüne Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır imza attı. Ayvalık'ta başta ilkokul, ortaokul ve liselerinde okuma alışkanlığının geliştirilmesi amaçlanan projenin, tüm öğrencilere her ayın ilk haftası seviyelerine uygun, komisyon tarafından belirlenecek kitapların dağıtılması ve her ayın son haftası ayın en verimli kitap okuyan öğrencilerin seçilmesini, okul ve kurumlarda her gün en az 20 dakika kitap okuma saati organize edilmesini, mevcut kütüphanenin etkin kullanılmasını, okullarda kurullarda alınacak karar ile derslerden biri okuma saati olarak belirlenmesi ve okullararası yıl sonu şiir dinletisi düzenlenmesini içerdiği bildirildi.

"PROJEYE HERKES KATILABİLİR"

Projeyle ilgili bilgi veren Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, "İlçenin dinamikleriyle birlikte öğrencilerimiz kitap okuyacak. İlk etapta mülki idare amirlerimiz, kamu kurum müdürlerimiz, sivil toplum kuruluş ve dernek, meslek odası başkanlarımız, muhtarlarımız katılacak ama 'Bu güzel bir proje; ben de katılmak, öğrencilerle birlikte kitap okumak istiyorum' diyen tüm vatandaşlarımız yer alabilir. Projemiz herkese açık. Projemiz, Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde 13 Şubat Pazartesi günü yapılacak bir açılış töreniyle başlatılacak. Açılışa protokol ve ilçe merkezindeki tüm okul müdürleri ile bu okullarda görev yapan bir öğretmen ve bir öğrenci davet edilecek. Katılımcılara girişte proje komisyonu tarafından belirlenen kitaplar hediye edilecek. Proje tanıtımı ve protokol konuşmalarının yapılmasının ardından tüm katılımcılar ve öğrenciler 10 dakika kitap okuyacak. İlçe genelindeki tüm okullardaki yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve personel de aynı anda kitap okuyarak proje başlatılmış olacak" dedi.

Projeye tam destek vereceklerini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de "Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmak çok önemli. Yaklaşık 10 bin çocuğumuz bu projenin içinde yer alacak. Bu çok büyük bir rakam. Bizde belediye olarak çocuklarımızı kitap okumaya özendirmek için onlara sürpriz hediyeler hazırladık. Proje kapsamında ben de Kaymakamımız gibi okullara gidip çocuklarımıza kitap okuyacağım. İnşallah bu proje benim de kitap okuma alışkanlığımı yeniden kazandırır. Çok güzel bir proje. Halkımızın da katılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

BİSİKLET VE BİLGİSAYAR ÖDÜLÜ VAR

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı da bir süre önce Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın öncülüğünde, Bengi Projesi'nin başlatıldığını hatırlatıp, "Balıkesir'de eğitim ve öğretimin geliştirilmesiyle, incelenmesine yönelik bu proje kapsamında bizde Ayvalık'ta okuma etabıyla katkıda bulunmak istedik. Çocuklarımızın ve yetişkinlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına yola çıkarak hazırladığımı proje kapsamında, ilçemizdeki okullarda eğitim gören çocuklarımız haftanın pazartesi ve cuma günlerinde saat 09.00 ile 09.20 arasında 'okuma saati' olarak ayrılan saatte kitap okuyacaklar. Buna tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri, meslek örgütleriyle halkımız da dahil edilecektir. Böylelikle biz kitap okumayı başta öğrencilerimiz olmak üzere toplumumuzun tüm katmanlarına yaymayı planlıyoruz. Belediyemizde projenin amacına ulaşması için en çok kitabı okuyan 3 öğrenciye diz sütü bilgisayar, 200 öğrenciye bisiklet ve 50 öğrenciye de mini tablet verecek. Bugün imzaladığımız protokol de bunu içermektedir. Kaymakamlık olarak da bizlerde projeye kitaplarla destek vereceğiz. Bu vesile ile Türk halkının okuma alışkanlığını birkaç basamak yukarılara çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!