Ayvalık’ta ilk kez Doğa Festivali düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık’ta ilk kez Doğa Festivali düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2018 15:20

Ayvalık’ta ilk kez Doğa Festivali düzenlenecek

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ‘Doğa Festivali’nde, ilçenin özgün gastronomisi, doğası, tarihi, mimarisi ve yaşam kültürü bir arada sunulacak. 

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından 3-6 Mayıs tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilecek olan ‘Doğa Festivali’ için ön bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisindeki toplantıya, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca katıldı.

Ayvalık’ın doğası, mimarisi ve gastronomisi ile çok güzel bir peyzaj olmasının bilinciyle festival organizasyonunu yaptıklarını söyleyen Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, ortak bir sinerji yaratarak, ilçeye katkı sağlamak istediklerini belirtti. Çakırca, “Cumhuriyet Meydanı'nda her esnafın ürününü satması için planlama yapıyoruz. Stantlarda Ayvalık’ın yöresel ürünleri yer alacak. Halkımız da bu işe katılabilir. Geniş çaplı bir organizasyon hazırlıyoruz. Sağlığın, eğitimin, kültürün birleştiği bir organizasyon ile ‘Doğa Festivali’ni her yıl düzenleyerek, geleneksel bir hale getirmek istiyoruz” dedi.

“HERKESİN KATKI SUNMASINDA FAYDA VAR”

Böyle bir festival için talepler olduğunu belirten Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, “Ön ayak olunması gerekiyormuş. Un var, şeker var. Helvayı hep birlikte yapacağız. Herkes bu işe destek verdiğinde Ayvalık’ta 4 günlük bir şölen ve bahar havası yaşanır” dedi.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı ise “Oda olarak 14 senedir zeytin hasat günleri organizasyonu yapıyoruz. Ayvalık çok zengin bir bölge, doğasıyla, mimarisiyle. Hem ülke genelinde, hem de uluslararası boyutta çok farklı yerlere gelebiliriz. İnanıyorum ki bu iş uzun yıllar devam edecektir. Aynı zeytin hasat günleri gibi” diye konuştu.

‘İSTİFNOLU GÜNLER’

'İstifnolu Günler' sloganıyla bu sene ilk kez düzenlenecek Doğa Festivali'nin içeriği hakkında bilgi veren organizasyon sorumlusu Aydın Aktuğ, şunları söyledi:

“Festival kapsamında planlanan etkinlikler arasında lezzet durakları ve yemek atölyeleri, doğa pazarı, doğa yürüyüşü, yoga, doğal yaşam, el sanatları stantları yer alacak. ‘Dünya için bir şey yap’, Ege şarkıları konseri, doğa ve mübadele içerikli film gösterimleri de festival içerisinde yer alıyor."

Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetiminde düzenlenecek organizasyona, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası da destek verecek.

Kadri KAYA/AYVALIK(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!