Ayvalık'ta çocuk meclisi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta çocuk meclisi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 19:10

Ayvalık'ta çocuk meclisi kuruldu

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık Kent Konseyi bünyesinde ilk kez Çocuk Meclisi oluşturuldu.
Filiz Karayelli başkanlığındaki Ayvalık Kent Konseyi, çocuk meclisi kurma planını 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü öncesi uygulamaya koydu. İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, ilçedeki her okuldan 10-15 yaş grubu 2'şer öğrencinin katılımıyla kent tarihinde ilk kez çocuk meclisi kuruldu. Çocuk Meclisi yürütme kurulunda Arda Karademir, Kerem Cem Kurtuluş, Eray Şimşek, Cem Çobanoğlu, Yasin Bilgiç, Ayşe Naz Erpula, İrem Ay, yedek üye olarak ise Dicle Aydoğmuş, Sefer Şahan, Defne Türkdoğan, Efe Bacan, Ecrin Akkoç, Ecem Naz Demirkaya ve Mustafa Yavaş yer aldı. Başkan ve başkan yardımcısı meclisin yapacağı ilk toplantıda seçilecek.
Bugünün çocuklarının yarının yetişkin bireyleri ve ülkenin geleceği olduğunu hatırlatan Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, "Son zamanlarda ülkede ardı ardına yaşanan çocuk istismarı ve tecavüz olaylarının da bu meclisi kurmalarında etken oldu. Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'e konuyu konuştuk, destek istedik. Onay verdiler ve meclisimizi oluşturduk. Oluşturulan meclis veliler ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Çocukların gelişimi, eğitimi, hakları, yerel ve ülke yönetimine katılımı ve hemşerilik bilinçlerini geliştirmek için çalışmalar yapacağı olan meclisin genel kurulu da oluşturuldu. Geleceğimiz olan çocuklarımızdan çok şey bekliyoruz. Çünkü o heyecanı ve isteği oluşturduğumuz mecliste yakaladığımızı gördük. Hayırlısı olsun" dedi.
Belediyenin sponsor olacağı 40 çocuğu kapsayan bir günlük ve akabinde serginin olacağı bir proje ile çocuk hakları sözleşmesi ve bildirgesinin tüm okullarda ve salonlarda çocuklara anlatılıp özümsenmesinin Çocuk meclisinin gündemindeki ilk çalışmalar olacağı belirtildi.
Çocuk Meclis'ine katılımların sürdüğü ve başvurular için 10-15 yaş arasındaki çocukların Ayvalık Belediyesi'ne ait Kırlangıç kompleksindeki Kent Konseyi binasına başvuru yapabilecekleri ya da mesajla bilgi alabilecekleri öğrenildi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!